Журналісти Буковини виграють суди

Журналісти Буковини виграють судиДнями Сторожинецький районний суд відмовив у позові Бешевлі до журналістки Галини Єреміци.
Ця справа мала початок ще з квітня цього року. Тоді розгорялися пристрасті навколо Чернівецького управління СБУ та його голови. Службу пікетували зі всіх боків. А журналісти про це писали. Одним пікетувальникам не сподобалася правда. Вони хотіли брехні. Тому почали судитися з журналістами та ЗМІ. У судах звинувачували (й продовжують звинувачувати) журналістів у тому, що вони не журналісти (?!). Саме цього добивався позивач у Сторожинецькому суді. Та на захист свободи слова, журналістів і ЗМІ у Чернівецькій області стали дві адвокати Валентина Софяк та Тетяна Рудницька. Справжні професіонали, скромні, безкорисливі, але наполегливі вони вже зуміли довести у судах невинність не одного журналіста та ЗМІ. Недавно завдяки цим професіоналам в апеляційному суді було виграно дві справи проти газети «Час» та «Буковина».
Зараз у Сторожинецькому районному суді пані Софяк та Рудницька довели, що журналісти писали і пишуть правду про політиків та громадських діячів у нашій області. Вони захистили Галину Єреміцу, її право професійно займатися журналістикою. Вони захистили свободу слова на Буковині.
Участь у судових засіданнях брав також юрист медіа-профспілки з Києва.

peredplata