Поява озброєних бійців батальйону Київ-1 в Чернівецькій області в день виборів – рішення керівництва МВС

Поява озброєних бійців батальйону Київ-1 в Чернівецькій області в день виборів – рішення керівництва МВС15 бійців батальйону Київ-1, двох з яких спостерігач ОПОРИ помітив в день виборів 26 жовтня поблизу дільниці в селі Подвір’ївкаКельменецького району, приїхали в Чернівецьку область згідно з рішенням керівництва Міністерства внутрішніх справ України. Зокрема, про це йдеться у відповіді на інформаційний запит від УМВС в Чернівецькій області, який ОПОРА надіслала 26 жовтня.

Нагадаємо, 26 жовтня поблизу дільниці в селі Подвір’ївкаКельменецького району (204 виборчий округ) спостерігачем ОПОРИ було помічено двох озброєних автоматами чоловіків у військовій формі. http://opora.org.ua/news/7020-chernivecka-oblast-v-204-okruzi-poblyzu-dilnyci-v-seli-podvirjivka-buly-ozbrojeni-ljudy Озброєні люди не представлялись. Згодом з’ясувалось, що вони – бійці батальйону «Київ-1». ОПОРА написала запит до УМВС в Чернівецькій області, аби нам пояснили на яких підставах і хто ініціював появу бійців на території області.

У відповіді йдеться, що «у зв’язку із недостатністю наявного резерву особового складу УМВС для належної протидії можливим грубим порушенням виборчого законодавства під час проведення позачергових виборів народних депутатів, рішенням керівництва МВС від 25 жовтня до особливого розпорядження у підпорядкування начальнику УМВС у Чернівецькій області було відряджено 15 працівників батальйону патрульної служби особливого призначення «Київ-1» ГУМВС України в м. Києві для надання допомоги з охорони громадського порядку (лист МВС України від 25 жовтня)». Самого листа ОПОРІ не надали, бо «вказаний лист відноситься до категорії документів з обмеженим доступом, копіювання яких заборонено, надати його копію не представляється можливим».

Варто наголосити, що бійців батальйону помітили тільки на території 204 виборчого округу. Саме в цьому одномандатному окрузі одним з лідерів виборчих перегонів був кандидат від Народного Фронту Максим Бурбак. В той же час 32 в списку Народного фронту бувЄвген Дейдейhttp://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/wp407pt001f01=910pf7201=8755.html , який є радником Міністра внутрішніх справ та керівником батальйону Київ-1 http://mvs.gov.ua/mvs/control/kyiv/uk/publish/article/146335

Світлина – uapress.info
Детальніше:
НадіяБабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua
Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА відкрило гарячу лінію за номером 099 010 65 51. Важливу інформацію можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.orgта на сторінці в Facebook – https://www.facebook.com/oporaChernivtsi

peredplata