“Депутати-мажоритарники від Чернівецької області: обіцянки та очікування”

 “Депутати-мажоритарники від Чернівецької області: обіцянки та очікування”Про децентралізацію влади, реформи, ініціативи та перші кроки в парламенті говорили під час круглого столу на тему “Депутати-мажоритарники від Чернівецької області: обіцянки та очікування”, що був організований Громадянською мережею ОПОРА. Кандидати в народні депутати, які набрали найбільше голосів виборців на виборах до Верховної Ради 26 жовтня, розповіли про своє бачення роботи в парламенті.

Громадянська мережа ОПОРА запросила всіх переможців виборчих перегонів, а саме: Миколу Федорука від Народного фронту, який набрав 34.86% голосів в 201 виборчому окрузі, Івана Рибака він Блоку Петра Порошенка, який набрав 21.28% голосів в 202 окрузі, Григорія Тіміша від Блоку Петра Порошенка, який набрав 28.74% голосів виборців 203 округу та Максима Бурбака від Народного фронту, який набрав 24.22% голосів виборців в 204 виборчому окрузі. Змогли бути присутніми на заході Микола Федорук та Григорій Тіміш.

Кандидат-переможець в 201 окрузі Микола Федорук зазначив, що виконуватиме в міру можливостей пункти, викладені в передвиборчій програмі. А саме: продовжуватиме займатись покращенням водопостачання Чернівців, сприятиме добудові корпусу Чернівецького національного університету по вулиці Сторожинецькій. Микола Федорук критикував квотний принцип розподілу посад в уряді. Також майбутній депутат планує продовжити роботу в комітеті з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, де основну увагу буде зосереджувати на децентралізації влади та проведенні місцевих виборів.

Микола Федорук наголосив на важливості прийняття змін до виборчого законодавства, уніфікації його у Виборчий кодекс та наголосив на особливостях переходу до пропорційної системи з відкритими списками.

Про пропорційну систему за відкритими списками говорив і Григорій Тіміш, який в нелегкій боротьбі набрав найбільше голосів в 203 виборчому окрузі, вказавши, що така система – це європейський шлях.

Григорій Тіміш наголосив на тому, що першим законопроектом, який він розроблятиме у Верховній Раді буде законопроект щодо підтримки і розвитку сільських місцевостей. Також він наголосив, що створить в Новоселиці, Герцах та Глибоці не просто приймальні, а ресурсні центри, які розроблятимуть проекти для розвитку вказаних населених пунктів. Григорій Тіміш говорив і про необхідність підтримки національних меншин, адже представляє багатонаціональний округ.

Обидва кандидати-переможці наголосили на необхідності діалогу з громадянським суспільством та неприпустимості зволікання з прийняттям важливих законопроектів для реформування економіки країни.

З усіма програмами кандидатів-мажоритарників можна ознайомитись за цим посиланням:

peredplata