22 листопада Україна вшанує пам\’ять жертв голодоморів у зв\’язку з 81-ми роковинами Голодомору 1932-33 років

22 листопада Україна вшанує пам'ять жертв голодоморів у зв'язку з 81-ми роковинами Голодомору 1932-33 років Про це сказав міністр культури Євген Нищук на брифінгу, повідомляють \”Українські новини\”.

\”22 листопада у нас буде день пам\’яті жертв голодоморів\” – сказав він.

При цьому директор Українського інституту національної пам\’яті Володимир В\’ятрович зазначив, що українці об\’єднані навколо вшанування пам\’яті жертв голодоморів і переконані в геноцидного характеру даної трагедії.

Він сказав, що центральною темою заходів цього року є опір українців примусовій колективізації та голодомору.

Згідно з планом заходів, 19 листопада о 18:30 відбудеться прем\’єра французького документального фільму \”Голодомор. Забутий геноцид\”, а 20 листопада відбудеться презентація фотодокументальної виставки \”Опір геноциду\”.

22 листопада о 15:00 розпочнуться пам\’ятні заходи на території Національного музею \”Меморіал пам\’яті жертв голодоморів в Україні\”, в яких разом з громадськістю візьме участь президент Петро Порошенко.

Завершаться пам\’ятні заходи о 16:00 у суботу загальнонаціональною хвилиною мовчання та акцією \”Запали свічку пам\’яті\”.

Це вперше за 5 років влада і громадськість разом готуватимуть відзначення роковин Голодомору. Повну програму заходів можна переглянути тут.

Як відомо, 12 листопада Кабінет міністрів створив організаційний комітет з підготовки до Дня пам\’яті жертв голодоморів 22 листопада і затвердив план заходів.

21 листопада відзначатимуть початок Євромайдану. На Майдані Незалежності у Києві у цю п\’ятницю відбудеться Народне віче і виступи.

peredplata