Відкрите звернення від журналістів Чернівецької області до Верховної Ради України, Президента України

Відкрите звернення від журналістів Чернівецької області до Верховної Ради України, Президента УкраїниМи, представники ЗМІ Чернівецької області, висловлюємо своє обурення та несприйняття ініціативи влади щодо створення Міністерства інформаційної політики.

Створення нового центрального органу виконавчої влади відбувається без обґрунтування, без обговорення з широкими колами експертів, напівтаємно, з попереднім запевненням «потенційного міністра» про неактуальність цієї дії, у спосіб, який нічим не відрізняється від прийняття сумнозвісних «законів 16 січня»: коли президент мало не вночі з’являється на засіданні «своєї» фракції і «переконує» її прийняти потрібне рішення.
Ми вважаємо, що такі дії є наступом на свободу слова, спробою встановити контроль над ЗМІ та створити новий інструмент пропаганди, подібний до того, який діяв в часи совєтчини.
16 січня 2014 року парламент минулого скликання проголосував диктаторські закони. Ми всі знаємо, чим ці спроби утисків демократичних свобод закінчились. У випадку створення додаткової надбудови (задля посад, контрпропаганди чи іншої мети) суспільного збурення, протестів медіа-середовища не уникнути.
В Україні діють безліч державних структур: Національна рада з питань телебачення та радіомовлення, Державний комітет телебачення та радіомовлення, Рада Національної Безпеки України, Служба Безпеки України та інші, які покликані боротись з пропагандою та закликами до знищення державності України.
Створенням нового Міністерства інформації Ви відкидаєте Україну до радянських часів, Ви провокуєте її до нових катаклізмів та соціальних акцій непокори.
Займіться реформами економіки, створенням умов для розвитку медіа-ринку, а не створенням перешкод для свободи слова в Україні.
Схаменіться!

peredplata