Батьки бесарабського терориста Плотніцького виїхали з Кельменців чотирма джипами, залишивши на самоті 94-річну бабусю та все своє майно (ВІДЕО)

 Батьки бесарабського терориста Плотніцького виїхали з Кельменців чотирма джипами, залишивши на самоті 94-річну бабусю та все своє майно (ВІДЕО)Кореспонденти БукІнфо відвідали Кельменці, звідки походить головний терорист «ЛНР» Ігор Плотніцький. Ватажка луганських сепаратистів добре пам’ятають місцеві. Згадують його, у кращому випадку, як людину, яка схибила, але ще може схаменутися. Все ж більше кажуть, що Плотніцький став сепаратистом й терористом за гроші.

Дії сина не могли не відобразитися й на його батьках. За словами місцевих, вони втекли з Кельменців одразу ж після того, як у місті поховали загиблого у зоні АТО 23-річного бійця. Кажуть, що родичі загиблих заприсяглися спалити хату батькам Плотніцького. Ті ж не стали випробовувати долю й виїхали невідомо куди.

Олександр Якимчук – один з місцевих мешканців, який добре знав батьків Ігора Плотніцького, розповідає, що це була звичайна сім’я. «За самого Плотніцького ніхто нічого не міг поганого сказати до цього, що почалося на Сході. Так само і за його батьків. Батько – віруюча людина, ходив до церкви, ніде не дебоширив. Коли це сталося, його батько прийшов зі сльозами на очах до мого. Казав, ну як так, ну що я йому вставлю свій розум?».

За словами Олександра Якимчука, батьки Плотніцького зі своїм сином вже певний час не мали зв’язку. «Невістка востаннє підняла слухавку і сказала, щоб батьки більше не дзвонили, бо Ігоря нема і спілкуватися з ним не можна. А потім вони виїхали. Але куди – ніхто не знає».

Діяльність свого знайомця, Якимчук не сприймає й різко засуджує. Каже, Плотніцьки це робить за гроші, а відповідати перед Богом доведеться як не йому особисто, то його нащадкам.

Сусіди родини Плотніцького розповідають про подробиці раптового виїзду батьків терориста з рідного будинку. Зазначають, що після того, як у Кельменцях поховали загиблого у зоні АТО молодого хлопця, люди настільки озлобилися на сумнозвісного земляка, що погрожували батькам. Ті виїхали у супроводі 4 джипів, залишивши усе майно. «Навіть кота і собаку лишили, то їх сусіди доглядають, щось перед тим пробували спродати, але майже все так і лишили. Виїхали у супроводі 4 чорних джипів: 2 спереду, 2 ззаду, як президента везли», – розповідає сусідка.

У школі, де навчався Плотніцький, його пам’ятають як гарного учня. Вчився на відмінно, лише по кресленню мав «добре». Марія Мельник вчила ватажка «ЛНР» української мови та літератури. Вона шокована діяльністю колишнього учня. «Для мене це стало таким шоком. Особливо загострилося після того, як у нас поховали хлопця, теж учня нашого ліцею, який загинув у АТО. Вони обидва з одного міста, з однієї школи, а по різні боки. Це справді жахливо».

Як стало відомо кореспондентам БукІнфо, в стаціонарному відділенні територіального центру соцобслуговування у селі Ленківці залишилася на самоті бабуся Ігора Плотніцького. Жінці вже 94 роки, вона не дуже добре розуміє, що означають слова «сепаратист», «терорист». Старенька просто хоче аби близькі були поруч та не розуміє, чому зникли її діти й онуки.

Джерело

peredplata