Буковинці найбільше з українців виступають за розстріл корупціонерів

Майже 80% українців переконані в тому, що за останній рік рівень корупції в країні або зберігся на колишньому рівні, або підвищився

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного на замовлення ZN.UA Київським міжнародним інститутом соціології, передає Еспресо.TV.

Буковинці найбільше з українців виступають за розстріл корупціонерів

Так, 47,3% українців вважають, що рівень корупції зберігся. 31,8% – що підвищився. І тільки 5% відчули зниження корупційного преса. При тому, що 15% не змогли визначитися з оцінкою масштабів ракової пухлини.

Якщо повернення смертної кари, як необхідної реформи, підтримали лише 5% опитаних, то коли тих же людей запитали про розстріл корупціонерів, підтримка збільшилася в рази.

Більше, ніж кожен третій громадянин України вважає, що \”найкращий спосіб боротьби з корупцією – розстрілювати (як в Китаї)\”. 16% в цьому переконані абсолютно. 19,5% – скоріше згодні.

Найбільш радикальний настрій припадає на Миколаївську, Чернівецьку та Закарпатську області.

Найбільш толерантна в цьому питанні Закарпатська область – 42% проти крайності, а також Галичина – 37%. А найменш – Центр – тут розстріл за корупцію беззастережно відкидають лише 13,4%.

Дослідження \”Думки і погляди населення України: Грудень 2014 року\” проводилося Київським міжнародним інститутом соціології 4-19 грудня 2014 року. В рамках дослідження було проведено 3035 інтерв\’ю з дорослими жителями України, які проживають у 179 населених пунктах України. Статистична похибка вибірки не перевищує 1,8%.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, яка контролюється українською владою.

peredplata