Автомобілі буковинців Геннадія Москаля і Марії Матіос на Луганщині обстріляли бойовики

У селищі Трьохізбенка Новоайдарського району Луганської області 19 січня бойовики обстріляли автомобілі голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля і народного депутата Марії Матіос.

Автомобілі буковинців Геннадія Москаля і Марії Матіос на Луганщині обстріляли бойовики

REUTERS

Як йдеться у повідомленні прес-служби Москаля, Трьохізбенка – один із трьох населених пунктів Луганської області, які обстрілюють майже щодня – з артилерії, мінометів, \”Градів\”, танків і стрілецької зброї.

Під час огляду чиновниками пошкодженого житла почався новий обстріл з \”Градів\” – очевидно, козаки помітили, що до села заїхали кілька автомобілів з військовим супроводом, і вирішили обстріляти їх. Кілька снарядів вибухнули за 300-400 метрів від автомобілів Москаля і Матіос, але в результаті обстрілу ніхто не постраждав.

Згідно з повідомленням прес-служби, минулої суботи бойовики випустили кілька залпів з \”Градів\” по сільській школі. Приміщення, що побудоване ще за радянських часів і розраховане на 1200 учнів, серйозно пошкоджене – більшість вікон вибиті вибухами, зруйновані стіни, фасад. Один із снарядів влучив у дах, але не вибухнув, інший пробив перекриття і вибухнув у коридорі. Будівля школи непридатна для навчання і потребує реконструкції.

У неділю, напередодні Хрещення, бойовики обстріляли православну церкву. Снаряд із \”Граду\” пошкодив стіну, осколками пробиті металеві двері, вилетіла частина вікон.

\”Церква розташована у самому центрі села, поблизу немає опорних пунктів українських силовиків, тому влучити в неї можна тільки цілеспрямовано\”, – зазначив Москаль.

За останні дві доби у селі снарядами пошкоджені і зруйновані понад десять будівель. Обійшлося без поранених і загиблих, оскільки більшість селян давно виїхали з Трьохізбенки.

peredplata