Жар та Гросу хочуть зірвати мобілізацію на Буковині

Депутат Чернівецької міськради Михайло Гросу, який є власником румуномовної газети “Libertatea Cuvantului”, подарованої йому екс-губернатором Буковини Михайлом Папієвим, 22 січня цього року надрукував на сторінках газети промову єпископа Банченського монастиря Лонгіна (Міхай Жар) щодо мобілізації на війну румун України: Ми не віддамо дітей на смерть!

Подаємо фрагмент проповіді до румуномовмого населення Буковини:

«Я прошу вас тільки про одне: об’єднатися і не віддавати дітей на смерть. Наша православна віра не дозволяє нам вбивати один одного. Заради політичних інтересів, заради тих, хто захищає свій бізнес, хто захищає свої керівні посади, хочуть вбивати наших людей, які живуть у мирі з вірою в Бога. Мої рідні, ви не маєте право стріляти і вбивати. Бог дає життя, Бог її й забирає. Керівники України сказали: «Православна віра є самим великим ворогом України!». Так їмвеліли чужі, які через свою сліпоту не можуть зміритися з правдою.

Як можна піднімати рушницю і стріляти в образ Бога? В нього як і в нас є мати, дружина, діти. Навіщо насильно заставляють нас вбивати? Правда вийде на поверхню: є тисячі і десятки тисячі вбитих, а вони говорять тільки про сотні. Я вас не благословляю на війну. Ми призиваємо вас до миру. Є близько 10.000 вбитих солдатів, про яких навіть їх матері не знають, що їх більше немає в живих. Я не займаюся політикою, але мені болячи, так як це не війна проти ворога, це війна між своїми. Коли прокляті захищають Сполучені Штати, то вони хочуть бачити, як православні вбивають один одного, як стріляють один в одного, а самі в цей час п’ють, їдять і веселяться, радіють крові, яка проливається на священній землі.

Тяжкою буде розплата за пролиту ними кров. Такими їх зробили проклята Європа, про яку Святі Отці сказали: «не треба поклонятися звірям», та американці, які куди би не пішли, приносять тільки ворожість і кров. Зараз вони стоять в стороні й радіють пролитої нашій православній крові. Ми всі відчуваємо, брати, що знаходимося на порозі третьої світової війни. Тому призиваємо вас – кайтеся! Ми не віддамо дітей на смерть!

Під час святої літургії я ніколи не буду згадувати цих проклятих керівників нашої країни. Ніколи не буду згадувати цих невіруючих керівників, в яких немає страху перед Богом, які сидять в своїх кріслах і вказуючи пальцем говорять: вбивайте. Молимо тільки про одне: якщо ще можеш, Боже, просвіти їх, оскільки вони охвачені темрявою і залиті отрутою. Їм більше нічого не треба, крім пролитої крові, від якої вони отримують задоволення. Сатаністи! Вони є слугами сатани! Якщо самі не зупиняться, їх зупинить Бог, але тоді буде багато скорботи!


(промова від 27 липня 2014 року).

стаття була опублікована в Лібертатя кувінтулу за 22 січня 2015 року

Жар та Гросу хочуть зірвати мобілізацію на Буковині

peredplata