З Буковини до війська вже відправлено 73% мобілізованих та 100% техніки

Про це йшлося на прес-конференції за участі начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Олександра Ткачука та військового комісара Чернівецького облвійськкомісаріату Віталія Чурая.

З Буковини до війська вже відправлено 73% мобілізованих та 100% техніки

Найгірша ситуація залишається в Новоселицькому, не на належному рівні виконали 1-й етап 4-ї черги мобілізації у війська в Кельменецькому, Сокирянському, Сторожинецькому районах та м. Новодністровськ. Краще почав працювати Глибоцький військовий комісаріат, який обслуговує Герцаївський та Глибоцький райони. У Герцаївському районі до військкомату вже з’явилися 10 чоловік військовозобов’язаних.

Найкраща ситуація залишається у Чернівцях, Кіцманському, Заставнівському, Вижницькому, Хотинському районах.

За словами військового комісара, моніторинг проведення часткової мобілізації свідчить, що поставлені завдання виконуються з певними труднощами. Досі, до прикладу, проблеми виникають з оповіщенням військовозобов’язаних області. Вони часто виїжджають за кордон, не перебувають за місцем реєстрації проживання (що унеможливлює встановити їх місцезнаходження), а значна кількість військовозобов’язаних отримують відстрочки.

Також є відмови сільських, селищних голів, а також керівників підприємств та організацій отримувати повістки для оповіщення військовозобов’язаних. У зв’язку з цим військовими комісаріатами впродовж 4-ї хвилі мобілізації складено 41 протокол про вчинення адміністративних правопорушень, а винних притягнуто до адміністративної відповідальності. Також складено 26 протоколів стосовно військовозобов’язаних за відмову отримання повісток.

peredplata