Лікар та екстрасенс виманювали у буковинців гроші за \”допомогу\” в ухиленні від мобілізації

Лікар та екстрасенс виманювали у буковинців гроші за \"допомогу\" в ухиленні від мобілізації

Оскільки в Україні триває процес мобілізації до війська і люди, звісно, не можуть не хвилюватися за долю своїх рідних і близьких, цим нахабно користуються шахраї. Начальник УМВС України в області Валерій Зінченко розповів сьогодні про злочин, який за 21 рік його служби в органах МВС трапився вперше.

За словами головного міліціонера Буковини, «одна шахрайка знайшла іншу. Одна – лікар, інша – екстрасенс».

…До екстрасенса чи не цілодобово вишиковувалася черга жінок. Шахрайка майстерно випитувала довірливих матерів, коханих, дружин про їхні родини. Як лишень дізнавалася, що у тієї чи іншої «клієнтки» є хтось з чоловіків, хто підлягає призивному чи мобілізаційному віку, одразу «віщувала», що бачить біду – мовляв, через тиждень вашого сина (чоловіка, коханого) заберуть в АТО. І що далі вона бачить «все в тумані, в страху», і що сина (чоловіка, коханого) привезуть… у цинковій труні.

В ході «сеансу» шахрайка промовляла , що може допомогти. У неї, з’ясовується, є знайома лікар, до котрої має звернутися «клієнтка». Після « зустрічі» з лікаркою рідних мали не призивати служити у війську за станом здоров’я.

Співробітники міліції задокументували 2 випадки «допомоги» лікарки, котра ще й виявилася депутатом селищної ради та головним лікарем санаторію. Її затримали саме на другому випадку –та вимагала за свої послуги 3тисячі 500 євро. Саме стільки коштувала лікарська довідка про непридатність до служби в Збройних Силах України родича відвідувачки. Пояснила довірливій жінці, що частину цих коштів мусить передати членам військово-лікарської комісії та працівникам військового комісаріату у Чернівцях.

18 березня горе-депутатка піймалася в обласному центрі з частиною неправомірної вигоди – 45,5 тис. грн. Предмет неправомірної вигоди вилучено. Проводяться заходи щодо виявлення додаткових фактів злочинної діяльності фігурантки і встановлюються особи, яким вона «сприяла» у вирішенні питання щодо ухилення від мобілізації до Збройних сил України їхніх рідних.

За словами начальника УДСБЕЗ УМВС України в Чернівецькій області Вадима Мельника, лікарю, як посадовій особі, «світить» від 5 до 10 років позбавлення волі – така санкція статті 368, ч.3 КК України ( отримання неправомірної вигоди).
Характерно, що екстрасенс діяла на території сусідньої, Івано-Франківської області. Коли до неї прийшли оперативники, вона й їм почала «пророкувати» непросту долю.

…Тривають слідчі дії, а суд має обрати міру запобіжного заходу депутату – посадовій особі, котра заради шахрайськи отриманих на людському горі грошей знехтувала і честю, і совістю, і клятвою Гіпократа.

peredplata