Від початку АТО з Буковини мобілізували 3220 військових, – Фищук

У минулому році з Чернівецької області мобілізували 2100 військових. Цього року було мобілізовано вже 1120.

Про це у четвер на прес-конференції повідомив голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук.

За його словами, зі сходу до Чернівецької області незабаром мають повернутися приблизно 700 демобілізованих військовослужбовців, 600 з яких безпосередньо брали участь в АТО.

Як заявив Олександр Фищук, програму соціальної допомоги бійцям з АТО в Чернівецькій ОДА прийматимуть тільки через сесію обласної ради. Кожен солдат повинен отримати супровід – соціального працівника, який буде допомагати з оформленням відповідних документів для отримання допомоги.

«За моїм дорученням для забезпечення реабілітації демобілізованих розробляється обласна комплексна програма реабілітації учасників АТО, якою буде передбачено забезпечення різних видів допомоги, що надаватиметься учасникам бойових дій, – поінформував керівник виконавчої влади краю. – Для цього на базі обласного госпіталю для інвалідів війни заплановано створити центр з надання медичних послуг учасникам АТО».

Також Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації було розроблено ефективний механізм забезпечення соціальних гарантій учасників антитерористичної операції. Відтепер соціальні працівники допомагатимуть учасникам бойових дій у східних регіонах країни в оформленні усіх необхідних документів та вирішенні проблемних питань.

У свою чергу Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації найближчим часом буде створено реєстр та сформовано дорожню картю медико-психологічної реабілітації учасників АТО.

«Ми несемо відповідальність за соціальну адаптацію демобілізованих військових, які забезпечили наше мирне сьогодення, і повинні докласти максимум зусиль для вирішення будь-яких питань, пов’язаних із їх реабілітацією», – додав Олександр Фищук.

Буковинські бійці АТО також отримають змогу заповнити спеціально розроблені анкети, аналіз яких дозволить покращити рівень соціального та психологічного супроводу військовослужбовців, які захищали мир в Україні на її східних рубежах.

За матеріалами molbuk.ua та прес-служби Чернівецької обласної адміністрації.

peredplata