У Чернівецьких школах запровадять обов’язкове навчання з плавання

У Чернівецьких школах запровадять обов’язкове навчання з плаванняСьогодні у облдержадміністрації підписали Меморандум між «Федерацією плавання України», Чернівецькою ОДА та міською радою про співпрацю у сфері реалізації цільової програми розвитку плавання на Буковині та у місті Чернівці.

За словами організаторів, це – унікальний пілотний проект, до якого готувались більше року. Перший віце-президент Федерації плавання України Володимир Шумілін зауважив, що вже розробили 6 основних проектів розвитку, зокрема, розвиток інфраструктури плавання, ефективне управління плавальними басейнами, програма навчання дітей плаванню.

– У першу чергу цей проект важливий для дітей. Змалку маленькі чернівчани вмітимуть плавати, так як буде запроваджене обов\’язкове навчання плавання дітей дошкільного віку та дітей молодших класів, відтак у них буде відчуття безпеки на воді.

Окрім цього, будуть створені умови для тренування спортсменів – членів збірних команд з водних видів спорту для підготовки до Олімпійських, Параолімпійських ігор, – сказав він. – Нам потрібно переймати європейські моделі розвитку, які пропагають у всьому світі, – каже Володимир Шумілін.

Зокрема, у проекті передбачено будування невеликих – 25- ти метрових басейнів (без трибун) та більших -50-метрових.

Також віце-президент додав, що проект передбачає реконструкцію басейну у школі №27 та у майбутньому – відновлення відкритого 50-ти метрового басейну на вул. О. Гузар.

За словами голови Чернівецької міської ради Олексія Каспрука, наразі на балансі міста є 4 басейни, 2 з них працюють – це у ДНЗ №41 \”Центр розвитку дитини\”, що на вулиці Політаєва, та школі №27.

Планується, що у ДНЗ № 41 в майбутному буде встановлена система підігріву води на сонячній енергії, що дозволить басейну працювати цілий рік.

Також міський голова пообіцяв, що до кінця 2015-го у Чернівцях буде ще один басейн – на вулиці Героїв Майдану.

Перший заступник голови Чернівецької ОДА Володимир Куліш повідомив, що у Новодністровську також розпочали будування спортивного комплексу – там планують відкрити 2 плавальних басейни.

peredplata