У Чернівцях невідомі побили громадського активіста

У Чернівцях невідомі побили громадського активіста
У п’ятницю ввечері у Чернівцях невідомі напали на громадського активіста, голову ГО \”Патріотична громада Буковини\” Ігоря Жижияна.

Про це повідомляє видання 0372.ua

Видання зазначає, що Жижияна побили в день представлення нового керівника буковинської міліції Сергія Пілігріма у кількох метрах від обласного УБОЗу. Наразі Ігор Жижиян перебуває у відділенні хірургії у лікарні на Фастівській. Міліцонери відбирають пояснення у потерпілого.

\”Я повертався додому із зустрічі і помітив, що мені \”на хвіст упав\” темно-фіолетовий мерседес. Та пізніше наші дороги все-таки розійшлися. Я зайшов у магазин поблизу будинку купити продукти додому, і вже перед самим під’їздом побачив невідомого чоловіка, який стояв спиною до мене. Я йшов, аж тут цей чоловік розвертається і лупить мене в око. Тут підбігли ще двоє і почали бити мене монтіровками, нанесли кілька ударів по голові\”, – розповів потерпілий. Нападники були в капюшонах, тож Ігорю не вдалося їх запам\’ятати. На місце події приїхала міліція та карета швидкої допомоги.

В активіста розбита голова, розсічене обличчя, забій руки. За словами лікарів, попередньо у нього закрита черепно-мозкова травма, переломів, на щастя, немає. Також в Ігоря сильні болі в області селезінки, тож поки його залишили в лікарні.

\”Ігор подзвонив мені з магазину і сказав, що через 2 хвилини буде. Але пройшло 30 хвилин, а його не було. Тоді я виглянула у вікно – а там уже і міліцейська машина, і карета швидкої допомоги\”, – розповіла дружина Антоніна.

За словами правоохоронців, є свідок події – дівчина, яка бачила 3-х чоловіків біля під\’їзду у капюшонах, які сіли в червону легкову машину і поїхали в сторону вулиці Достоєвського. Міліція розглядає кілька версій нападу, але поки їх не озвучує, і вже шукає нападників.

Нагадаємо, останнім часом Ігор Жижиян активно викривав факти контрабанди на Буковині і розповсюджував цю інформацію у соціальній мережі Фейсбук. Зокрема, 1 квітня 2015 року Жижиян повідомив, що активісти виявили вантажівку з контрабандою лісу, яка направлялась із м. Вижниця до м.Новоселиця.

Фото – 0372.ua

peredplata