Хто роззброює «Правий сектор»?

У вівторок, 28 квітня, підрозділом 95-ї та 25-ї десантних бригад була заблокована база «Правого сектору» в Дніпропетровській області.
Вимога: скласти зброю і перейти на службу до Збройний сил України. Бійці, котрі оповили себе і націю славою та хоробрістю у найтяжчих точках війни на Донбасі, зброї не здали. Вони її здобули голими руками у боях з ворогом.

«Правий сектор» вважає, що має право і обов’язок перед українським народом на збройний опір окупантам.
Командири бригад і бійці-десантники обіцяють не застосовувати силу і зброю до своїх побратимів з «ПС», з котрими ще вчора захищали Донецький аеропорт, Піски, Україну.

У Києві активісти «Правого сектору» заблокували адміністрацію президента. І обіцяють захопити її штурмом, якщо дадуть команду силою обеззброїти патріотів.

У Чернівцях десятки бійців, волонтерів змусили обласну владу сісти з ними за стіл переговорів. Вони висловили занепокоєння ситуацією, яка склалася з «Правим сектором», і наполягали, аби влада відповідно реагувала.

Ситуація у залі закипала. Бійці, які пройшли дорогами війни не один кілометр і не один день, ставили незручні питання місцевим владцям. Вони вимагали скликання позачергової сесії обласної ради, на якій пропонують звернутися до президента, уряду не роззброювати «Правий сектор», а навпаки, допомагали йому всіма засобами, необхідними для ведення війни з російськими фашистами.

Під час розмови командир підрозділу «ПС» у Чернівецькій області «Довбуш» розповів, що є дані про склади зброї в одному із монастирів Московського патріархату. І тоді бійці обурилися, що правоохоронці та спецслужби не реагують на небезпечні виклики московської патріархії на Буковині.

Перший заступник голови ОДА Володимир Куліш попросив бійців перевести дискусію у режим секретності. Аби не дати ворожим ідеологам та інформаторам зайвих інформаційних приводів ведення гібридної війни Росії з Україною.

Петро КОБЕВКО

Р.S. На Буковині недавно прикордонники затримали групу унсовців, котрі проходили вишкіл у лісах біля Красноїльська. Сімох бійців УНА-УНСО передали міліції. Вилучили у них муляжі зброї та інші засоби, необхідні для військової підготовки.
У зв’язку з цим виникає питання: чому українські прикордонники, правоохоронці, СБУ не спрямовують свої зусилля на виявлення і знешкодження ворожих диверсантів? А вони часто навіть бувають зодягнені у попівські черничі ряси.
А бійцям з УНА-УНСО, з «Правого сектору» варто допомагати всім, чим можемо. Адже вони роблять святу справу — захищають Україну від російського фашизму.

peredplata