Готуймося до війни

Мені та нашій газеті раніше не раз дорікали толерантні українські люди за те, що писали правду про Росію як ворога України.
Не могли позбутися стереотипу, нав’язаного більшовицько-москальською ідеологією, нібито ми — брати. Зараз Росія загарбала нашу територію в Криму, вбиває українських людей на Донбасі, готується до широкомасштабної війни.

Спочатку хотіли звинуватити Путіна у всьому тому, що сталося. Але якби його не підтримували громадяни Росії, якби він не міг опиратися на еліту, то ніякої війни ми б не мали. Тому стократ праві були Степан Бандера і українські націоналісти: там, де починається українське питання, закінчується ро-сійська демократія і настає період імперії.

Російська пропаганда вже зробила свою чорну справу. Ми ніколи не простимо їм Крим і Донбас. А вони не заспокояться до тих пір, поки не прогонимо їх з нашої землі.

Готуймося до війни

Отож війна неминуча. Вона точиться уже рік. По-літики обманюють свої народи і самих себе. Вони називають війну АТО, збираються у Мінську і ніби про щось домовляються. Після цього з Росії йдуть «гумкомвої», «Гради» сипляться на українські міста і села. Європа у цей час «м’яко стелить» Україні. Обіцяє суттєву допомогу, Америка – зброю. Але не поспішають вони нам допомагати. Обмежуються економічними санкціями, які вигідні їм.

Україна першою взяла на себе удар ворога. І до честі її, тримає цей удар. Навіть дає здачі. Зараз багато хто наводить паралелі з гітлерів-ською Німеччиною, захопленням Чехії і т. д. На жаль, історія нічому нікого так і не навчила.

Прості українські воїни на блокпостах Донбасу поки що бережуть Європу від російсько-фашистської навали. І скільки буде сил у них, зброї, вони будуть бити ворога. Патріотизму їм не позичати. Їм би тепер новітню зброю, якою б знищити «Гради», «Тюльпани», танки, «Буратіно» та іншу московську братовбивчу техніку.

З Маріупольського напрямку до нас надійшло тривожне повідомлення про те, що російсько-фашистські війська разом зі своїми лугандонівськими прихвоснями готують масштабний наступ на місто. Все ж таки Путіну потрібна дорога на Крим. Без захоплення Маріуполя він до Криму не добереться. Наші джерела передають, що саме штурм Маріуполя відбудеться у найближчі дні. Є наказ фашистам до 12 травня захопити Маріуполь.

Сподіваюся, що українське командування, президент і прем’єр також володіють цією інформацією і задіють всі можливості для того, аби зупинити ворога сьогодні. А завтра-післязавтра погнати його з української землі. Якщо потрібно буде, то й розбити його на голову в його лігві – Московському Кремлі. Та похоронити разом з Лєніним на Красній площі.
Амінь!
Петро КОБЕВКО

peredplata