Чернівецька «Санітарія» відмовляється ремонтувати покрівлю!

Народна трибуна
Крик душі

«Нещодавно, після перших весняних дощів, з жахом виявив, що стара покрівля над моєю квартирою (мешкаю на останньому поверсі п’ятиповерхівки) протікає. Звернення до підприємства «Санітарія», яке мало б належно утримувати будинки та усувати недоліки, що виникають у процесі їх експлуатації, результату не дало — підприємство відмовляється лагодити дах, — крик душі мешканця Чернівців з вул. Південно-Кільцевої, 23-А, Льва Олександровича Крапівіна. – Після численних перевірок та складених за їх результатами актів «Санітарія», за моїм наполяганням, таки спромоглася завезти 4 рулони руберойду і працівники буцімто почали щось латати. Але цього матеріалу виявилось замало – на площу, пошкоджену часом (працівники підприємства навіть не подумали про доцільність встановлення шатрової покрівлі, як це робили міські КЖРЕПи), потрібно 80 м2, а 4 рулони – це всього половина необхідної кількості. Тому я купив ще 8 рулонів та сподівався взяти дольову участь, аби ремонт було виконано належно. Однак на той момент робітник уже майже закінчив латати покрівлю… чотирма рулонами руберойду. Згодом, після чергового дощу та вітру, постелений руберойд здувся та порвався, тож уся робота пішла нанівець. Я поскаржився майстру підприємства, а той у відповідь звинуватив мене, сказавши, буцімто я сам порвав руберойд. Де вже мені шукати правди? Коли, врешті, це приватне підприємство почне виконувати обов’язки перед мешканцями? Посприяйте виправленню подібних ситуацій, аби людям у їхніх оселях хоча б не текло на голови!»

Писк влади
Директор ПП «Санітарія» Віктор Опанасович Бацановський повідомляє, що, на жаль, зі Львом Крапівіним у підприємства склалися не зовсім нормальні стосунки: впродовж тривалого часу він позивається на «Санітарію» до судів з різних питань, однак постійно програє. Попри те, коли з’ясувалося, що покрівля над його квартирою протікає, керівництво вирішило таки допомогти чоловікові. Заручившись підтримкою районної ради, придбали руберойд та постелили його над квартирою. Однак Крапівін, мовляв, самотужки «забракував» роботу покрівельника, зірвав цей будівельний матеріал та порізав його, заявивши, що робота виконана неякісно, бо слід було використовувати мастику, а не газову грілку, як це робив покрівельник… Доводів, що зіпсував покрівельний матеріал саме власник квартири, у працівників підприємства, звісно, немає. Однак ключ від входу на дах є лише у цієї родини, тож ніхто чужий туди зайти не міг. За словами Віктора Бацановського, «Санітарія» давно вже здійснює поточний ремонт покрівель на будинках всього мікрорайону, але схожих випадків ніде не траплялось. Виходить, що хотіли допомогти чоловікові, а він цю допомогу не так прийняв, як належить.

Тепер, за словами директора, ніхто не стане виконувати ту ж роботу заново: працівники зафіксували на фото пошкодження покрівельного матеріалу та очікують хіба що чергових звернень Льва Олександровича до різних інстанцій. А пошкоджену ділянку даху родині тепер доведеться ремонтувати самотужки.

Від редакції. Ми все ж сподіваємося, що у налагодженні належних стосунків між двома сторонами має взяти участь райжитлоуправління. Зважаючи найперше на те, що у родині Крапівіних є людина з обмеженими фізичним можливостями.
Наталія БРЯНСЬКА

peredplata