Чернівецьке обласне об’єднання «Майдан» не підтримує голосування за зміни до Конституції

Чернівецьке обласне об’єднання «Майдан» не підтримує позитивне голосування у Верховній Раді України закону про внесення змін до Конституції України в першому читанні оскільки:

Зміни до Конституції України підготовлялись кулуарно, поспіхом і є підстави стверджувати, що нав’язувалися ззовні. Конституційний суд, сформований ще режимом Януковича і партією регіонів, розглядав зміни до Конституції безпрецедентно поспіхом і формально.

Саме ви, пане Президенте, ваше найближче оточення, окремі сили у Верховній Раді, прагнете майже чи не шулерськими методами під виглядом вирішення т.зв. проблем децентралізації влади в Україні, насправді значно посилити центральну владу через запровадження інституту префектів. Постійне декларування владниками про загальноприйнятну потребу децентралізації влади прикриває інше, а саме пункт прикінцевих положень про «Особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей визначаються окремим законом», що є імплементацією так званих «мінських домовленості». Надання «особливого статусу» окупованому Донбасу відкриває шлях для амністії, легалізації, приведення злочинців-сепаратистів до влади без права шукати підтримки для України в інших держав. Під виглядом благих намірів децентралізації, прикриваючись нею комусь дуже уже хочеться піти на поступки російським загарбникам легітимізувати т.зв. ЛНР і ДНР.

Чинна Конституція України не допускає внесення змін в час збройної агресії Росії проти України (постанова ВР від 27.01.2015 №129 визнала Російську Федерацію державою-агресором). Кремль прагне особливого порядку місцевого самоврядування на окупованих територіях, щоб у такий спосіб завоювати нас зсередини. Російська Федерація змусила наших закордонних партнерів погодитися з такими змінами, які вигідні всім, окрім самих українців. Чому Мінські домовленості Україна мусить виконувати в односторонньому порядку і яка відповідь Заходу буде у випадку подальшого порушення домовленостей з боку Росії.

Шановний пане Президенте! Шануючи Вас, підтримуючи ряд Ваших дій та ініціатив, ми переконливо просимо не зневажати ідеали Революції Гідності, думки і тривоги мільйонів, вимоги Майдану щодо подальшого рух України до світового співтовариства, звільнення її від російського впливу і залежності в будь-які формі. Не йдіть на поступки російським загарбникам, донецьким і луганським сепаратистам. У президентських діяннях опирайтеся на український народ. Будьте пильним і мудрим, зробіть все залежне від Вас, щоб зберегти територіальну цілісність України, значно поліпшити якість життя українців, не допустити провокацій щодо забезпечення громадянського миру і злагоди в суспільстві.

За доручення Президії,
голова виконкому Ради ЧОО «Майдан» Ю. Скорейко

peredplata