Перші засідання чотирьох виборчих комісій в Чернівецькій області відбулись без ексцесів

Перші засідання чотирьох виборчих комісій в Чернівецькій області відбулись без ексцесівПротягом 7-8 вересня відбулись перші засідання територіальних виборчих комісій Чернівецької області. Загалом, як повідомляла ОПОРА, постановою Центральної виборчої комісії їх створено 14 в області. На відвіданих спостерігачами засіданнях п’яти комісій (Чернівецькій обласній, Чернівецькій міській, Новоселицькій, Хотинській, Сторожинецькій районних) перші засідання відбулись вчасно та без особливих проблем.

На всіх засіданнях вищезгаданих виборчих комісій був кворум. На засіданні Новоселицької районної виборчої комісії на першому засіданні були присутні 11 з 18 членів, в той час, як в Чернівецькій обласній виборчій комісії з 18 членів, були присутні 17. Всі члени, присутні на засіданнях територіальних виборчих комісії, склали присягу.

Відсутність членів комісії на першому засіданні переважно була випадковою. Правда, на засідання Новоселицької районної виборчої комісії не з’явилися всі троє членів комісії від «Батьківщини». А член Чернівецької обласної виборчої комісії від місцевої організації \”Блоку Дарта Вейдера \” Сергій Карабут, 1961 року народження, не з’явився на засідання, так як до нього не змогли додзвонитись. Його номер телефону виявився недійсним. Також на перше засідання Чернівецької міської виборчої комісії не з’явилися два члени партії “Опозиційний Блок”.

Нагадаємо, що відповідно до календарного плану, до 9 вересня включно триватиме подання до територіальних виборчих комісій кандидатур до складу відповідних міських (крім міст обласного значення), районних у містах, сільських та селищних виборчих комісій.

Чернівецьке представництво Громадянської мережі «ОПОРА» розпочало кампанію громадського спостереження за місцевими виборами в Чернівецькій області. Про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

Детальніше:
Координатор виборчих програм Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА
Тарас Прокоп, тел. +380954900504, prokoptar@gmail.com
Надія Вірна, тел. +380502104847, virna@opora.org.ua

Важливу інформацію можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org та на сторінці в Facebook – https://www.facebook.com/oporaChernivtsi

peredplata