На Хотинщині вимагають звільнення голови виборчкому

Вісім членів Хотинської районної виборчої комісії написали звернення до голови Центральної виборчої комісії зі скаргою на дії новопризначеного голови Сергія Медвецького. Члени комісії закидають голові погане ставлення до колег, одноосібне прийняття рішень та ін. В свою чергу голова комісії заявляє, що ні про яке звернення не чув. Про це повідомляють спостерігачі ГО \”Опора\”.

На Хотинщині вимагають звільнення голови виборчкому

Нагадаємо, нещодавно у Хотинській районній виборчій комісії (РВК) відбулась заміна керівництва – замість Наталії Марцинкевич, що пішла з посади за власним бажанням, Центральна виборча комісія (ЦВК) призначила головою комісії чинного депутата міської ради м. Хотина, представника «Народного фронту» Сергія Медвецького. Скаржники переконують, що відразу після заміни почалися конфлікти між ними та головою.

Невдоволення, за словами члена комісії від Опозиційного блоку Катерини Іванської, викликають «його поведінка, його ставлення до членів комісії, його одноосібне прийняття рішень». За словами її колеги Людмили Затикіної (від політичної партії «Нова держава»), Сергій Медвецький на виборах попередніх років ішов спочатку від «Батьківщини», потім від «УДАРу», а нині – від «Народного фронту», він не прописаний на території Хотинського району, «не бере до уваги думки та пропозиції членів комісії та їх досвід роботи, чинить розлад у роботі комісії». Резюмується звернення проханням звільнити Сергія Медвецького від обов’язків голови Хотинської РВК.

На запитання спостерігача «Опори» щодо скарги на його дії, Сергій Медвецький відповів, що «не чув ні про яке звернення, відтак, коментувати нічого». Відсутність офіційної реакції як від голови районної, так і від Центральної виборчих комісій підтвердила (станом на обід 25 вересня) член комісії Катерина Іванська (від «Опозиційного блоку»).

Нагадуємо, що з 22 вересня починає роботу гаряча лінія Чернівецького представництва Громадянської мережі «ОПОРА». Відповідно всі бажаючі можуть задзвонити за номером 099 010 6551 і отримати консультацію щодо виборчого процесу або ж повідомити про порушення. Про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata