Чоловіка зареєстрували кандидатом від різних партій на вибори в Івано-Франківській та Чернівецькій областях

Чоловіка зареєстрували кандидатом від різних партій на вибори  в Івано-Франківській та Чернівецькій областях В Чернівецькій та Івано-франківській областях виборчі комісії зареєстрували одного кандидата від різних партій. Василь Савоцький спершу зареєструваний кандидатом від ВО «Батьківщина» до Кіцманської міської ради (Чернівецька область), а згодом – від Радикальної партії Ляшка до Городенківської районної ради (Івано-Франківська область). І, що найголовніше, сам Василь Савоцький переконує, що не планував нікуди балотуватись.
Як дізнався спостерігач ОПОРИ, 24 вересня Кіцманська міська територіальна виборча комісія зареєструвала кандидатом до Кіцманської міської ради Василя Савоцького. Місцева парторганізація ВО «Батьківщина», від якої висувався кандидат, закріпила його за виборчим округом під номером 9. Вже за тиждень, 1 жовтня, Василь Савоцький був зареєстрований кандидатом до Городенківської районної ради у виборчому окрузі номер 24 від місцевої організації Радикальної партії Олега Ляшка. Заяву про зняття кандидатури з виборів до Кіцманської ради кандидат надав відповідній МТВК тільки 5 жовтня.
Згідно п. 5 ст. 35 Закону України «Про місцеві вибори», особа може одночасно бути висунута кандидатом у депутати місцевих рад місцевою організацією лише однієї політичної партії. Відповідно, порушення цієї норми є підставою для скасування реєстрації кандидата.
6 жовтня Кіцманська міська виборча комісія прийняла рішення скасування реєстрації на основі особистого звернення кандидата (копія заяви в додатку). В комісії переконують, що про подання Василя Савоцького до районної ради іншої області не здогадувались.
В коментарі ОПОРІ Василь Савоцький повідомив, що не подавав особисто документи ні в одну виборчу комісію і не планував йти на вибори. За його словами, Городенківська виборча комісія також скасувала реєстрацію.
На сайті Центральної виборчої комісії Василь Савоцький і досі зазначений як кандидат до обох рад. На сайті кандидат до Кіцманської міської ради вказаний як член ВО Батьківщина та мешканець міста Кіцмань, а вже до Городоцької районної ради – як безпартійний та мешканець міста Городенка. В Кіцманській районній організації ВО Батьківщина підтвердили факт балотування від двох суб‘єктів подання й подальше написання Василем Савоцьким заяви про вихід з партії ВО Батьківщина.
Розпочала роботу гаряча лінія Чернівецького представництва Громадянської мережі «ОПОРА». Відповідно всі бажаючі можуть задзвонити за номером 099 010 6551 і отримати консультацію щодо виборчого процесу або ж повідомити про порушення. А про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata