Великий розподіл посад у Чернівецькій облраді

Великий розподіл посад у Чернівецькій облрадіЗ надійних джерел, яким ми довіряємо, стало відомо, що вчора уночі відбулося засідання фракції депутатів Чернівецької обласної ради від партії БПП «Солідарність».

Партія оговталася від завданого їй удару під час виборів голови облради. Тому справедливо почала вимагати посад відповідно до набраних голосів виборців.

Голова облради Іван Мунтян оголосив на першого заступника Інгу Маковецьку від Радикальної партії Олега Ляшка. На заступника мали б пропонувати ще не оголошеного Іваном Віталія Мельничука від ВО «Свобода». Навіть приїхав до Чернівців сам Тягнибок. І мав зустріч з Мунтяном. Напевне, вдарили по руках, що таки Мельничук стане заступником.

А «Солідарності» Петра Порошенка спочатку «пропонувала» дірку від бублика. Потім передумали і нібито хотіли дати три основні комісії: бюджетну, приватизаційну і будівельну. І тим самим цю дірку від бублика переадресували до фракції партії «Народний контроль», яка претендувала на бюджетну комісію, та УКРОПу, що намірився уже очолити приватизаційну комісію.

Вже зародився перший конфлікт серед тих, кому обіцяли комісії за голоси для виборів Івана Мунтяна. Згодом заговорили про те, що Роману Ванзуряку таки дадуть посаду заступника. І таким чином задобрять «Народний контроль». Але, знову ж таки, від кого заберуть? Невідомо. Та й Іван Мунтян і Роман Ванзуряк – з одного району, Глибоцького. А ще звідти кілька активних і не дуже публічних осіб. Тож вийде, що влада в області перейде до рук глибочан. Таке ми вже мали за Бауера. До речі, тоді у Бауера заступником був Іван Мунтян. Закінчилася ера Бауера на Буковині великим конфліктом та вигнанням.

Аби такого не було надалі, фракція БПП «Солідарність» зібралася навіть вночі й одноголосно вирішила, що вона не поступається місцем у президії та висунула на першого заступника голови облради Івана Шевчука з Вашківців Вижницького району.

Після цього у керівництві облради розпочався великий рейвах. Бо ламаються всі схеми, вибудувані під час обрання Івана Мунтяна. Більше того, «Солідарність» згуртувалася навколо президента і прем’єра і поставила питання про створення в облраді міцної та надійної провладної більшості, в яку обов’язково входять БПП «Солідарність», ВО «Батьківщина», «Народний контроль» і «Самопоміч». Інші фракції можуть розглядатися на зборах цих провладних партій.

Такий розвиток подій – це головний біль голови облради Івана Мунтяна. Якими піґулками, якими ходами та засобами він подолає проблему, покаже продовження пленарного засідання облради, яке відбудеться 16 грудня о 10-й годині.

Якщо відбудеться…

Петро Кобевко

peredplata