На Кіцманщині підліток кинувся під поїзд. Що довело хлопця до самогубства?

Дев`ятого грудня 2015 року на Кіцманщині загинув підліток, 10-класник. Учень Ставчанського ЗНЗ І-ІІІ ступенів. У цій школі юнак мріяв здобути загальну середню освіту, цьогоріч закінчивши у рідному селі дев`ятий клас. Тож у Ставчанах провчився всього-на-всього три місяці…
Що це: просто трагічний випадок, чи цілеспрямований, підготовлений суїцид? А може, доведення до самогубства? У всякому разі, повідомлення про трагедію станом на 20 грудня ніде ніякого…

На Кіцманщині підліток кинувся під поїзд. Що довело хлопця до самогубства?

Октавіан Вегера народився і проживав у Давидівцях. Батьки свого часу переїхали сюди, отримавши спадщину. Хлопець виріс на очах у односельців, жоден з яких нічого поганого про нього досі не може сказати. Виконував різну роботу, допомагав по господарству. Відвідував місцеву школу та навчався у районній музичній – залюбки грав у військовому оркестрі.

«…Зарекомендував себе як старанний, дисциплінований, працелюбний учень, – зазначено у характеристиці випускника Давидівського ЗНЗ. – До виконання громадських доручень ставився сумлінно, брав активну участь у всіх суспільних справах, у громадському житті школи… Веселий, товариський, стриманий, самостійний, врівноважений, дисциплінований. Дотримувався правил поведінки для учнів. Охоче вступав в контакт з оточуючими, любив працювати та відпочивати з іншими. Реально оцінював власні можливості, вибираючи завдання й справи під силу. Підтримував дружні стосунки з однокласниками та учнями школи, його поважали та зважали на його думку. Користувався повагою серед вчителів. Батьки брали активну участь у роботі класного колективу та завжди приділяли вихованню сина належну увагу».

І Октавіан, і його сестричка до зовсім ще молодих батька і матері (пані Наталя народила сина у сімнадцять, доньку – у двадцять три роки) зверталися за давнім звичаєм з великою повагою – на «Ви». Перша вчителька хлопчини Марія Котик зі сльозами на очах пригадує, яким він був сумлінним, як змалку старався самотужки вирішувати якісь шкільні непорозуміння – він ж-бо чоловік… А ще був дуже артистичним. Якось на Різдвяні свята так кумедно та вдало зіграв пародію на одного з політиків, що глядачі були вражені юним талантом.

На Кіцманщині підліток кинувся під поїзд. Що довело хлопця до самогубства?

…Усе чомусь різко змінилося, коли Октавіан пішов у 10-й клас. У сусідніх Ставчанах, за словами батьків, за три місяці він раптом став поганим. До нього прискіпувалися вчителі, навіть директорка телефонувала матері та повідомляла, що юнак втікає з уроків та, що найстрашніше (?!), …палить. А тому закликала матір (батько був на заробітках за кордоном) негайно навести з сином лад, бо інакше їх з чоловіком позбавлять батьківських прав, а хлопця поставлять на облік у… міліції. Мати совістила хлопця: «Октавчику, слухайся вчителів, тобі ж потрібні знання…» Жінка відчувала, що син чогось не домовляє, але чекала, коли він про все розповість сам. На жаль…

«Того злощасного дня, 9-го грудня, уранці я через домашні турботи не встигла вчасно подоїти корову, аби син дорогою до школи, як він це завше робив, заніс молоко до сусідів. Виходило, що через мене він мусив запізнитися на навчання. Почувши, що у школі «знову кричатимуть», я відправила його на автобус, вирішивши впоратися з молоком самотужки», – пригадує вбита горем мати десятикласника Наталя Вегера…

Яким був той навчальний день для хлопця, ймовірно, невдовзі таки буде належно досліджено відповідними органами. Однак згодом рідні з`ясували, як вони розповідають, що Октавіана та ще кількох друзів на шкільному подвір`ї під час «перекуру» за сигналом дирекції школи заскочили правоохоронці… Мовляв, приїхали приватною автівкою. В одному зі шкільних кабінетів начебто відбулося добряче «промивання» хлоп`ячих мізків. У школі ж «курцям» наказали обов`язково взяти з сільської ради (?!) характеристики на себе та віднести їх до райвідділку, де вони писатимуть пояснювальні записки, і їх, мовляв, поставлять на спеціальний облік (?!).

Октавій не пішов до сільради. Після уроків він не пішов і додому. Другові сказав, що їде в музичну школу.

Коли хлопчина у визначений час не приїхав зі Ставчан, мати одразу ж побігла шукати його друзів. Із підсвідомою тривогою сприйняла звістку про музичні заняття – по середах їх не було… Усіх запитувала, чи хто не бачив її сина. Попросила однокласника, аби зачекав Октавія на зупинці – може, він приїде пізніше. Плачучи, просила сусіда відвезти її до райцентру. Приблизно о 20-й вони були в Кіцмані. Разом пішли до музичної школи – там було зачинено. Ходили парком. Сусід заглядав у бари, кафе, ресторани, більярдні. У лікарні, у «Швидкій» запитували, чи не було виклику. Приблизно о 21-й пішли до райвідділку. Питали, чи не попався, бува, хлопець. Там довго «пробивали» по базі та сказали, що такий не значиться… Пані Наталя перебувала у відділку до першої ночі. Міліціонери, за її словами, ходили туди-сюди. Казали, що чекають слідчого (?!) Розпитували, в чому син був одягнений, що мав з собою. Одні й ті ж запитання повторювали по декілька разів. У неї паморочилося в голові, збивалося дихання. Їй тоді здавалося, що ледь не помирає. О першій ночі підійшли двоє: «Його нема в живих, він попав під поїзд»…

Тим часом у Давидівцях про трагедію знало вже все село. Ті ж міліціонери, стверджує мати, телефонували до психолога, до сільського голови. Все випитували про Октавія, навіть синового друга спеціально забрали з сільської «качалки».

Згодом мати дізналася, що біда трапилася близько 19-ї години. Син помер від численних переломів, несумісних з життям. «Швидка допомога», як повідомили рідним очевидці, констатувала смерть і поїхала далі, за іншими викликами. Тіло юнака забирав на своїй машині сільський голова Давидівців. Узяв із собою сусідів, разом загорнули його у стареньке покривальце та відвезли до Чернівців на судово-медичну експертизу…Чому потрібно було тримати на колії тіло загиблого хлопця до першої ночі? Чому «Швидка» залишила труп юнака напризволяще? Чи виконали районні правоохоронці у цьому випадку все від них залежне?

А ще вони зі слів очевидців знають, що у хлопця знайшли передсмертну записку, у якій він вказує на винних у своїй смерті, і та записка кудись поділася…
Наступного дня після трагедії у школі проводили районний семінар, по закінченні якого учасники на чолі з керівництвом, ніби й нічого не трапилося, пішли до ресторану, аби відсвяткувати успішне його проведення.

Нині керівник школи каже, що не може давати будь-яких коментарів, оскільки триває слідство. «Можу запевнити в одному – школа не причетна, нас це не стосується» (?!), – відпарирувала директорка.

У райвідділі освіти Кіцманської РДА знають про трагедію. За словами методиста з кадрів Віктора Колісника, зараз з`ясовуються всі обставини загибелі хлопця. Наразі райвідділ повідомив у телефонному режимі та передав за належністю до департаменту освіти спеціальний акт, де йдеться про нещасний випадок. Але там навіть не всі графи заповнені, бо невідома причина такого кроку хлопця. Тобто як цей випадок кваліфікуватиме слідчий. Мовляв, трагедія не пов`язана з навчально-виховним процесом, а тому не освітяни проводять розслідування. Це – прерогатива правоохоронців.

Слідчий Кіцманського райвідділу поліції Іван Олександрович Зеліско також небагатослівний. «Зарано про щось говорити. До кінця нічого ще не з`ясовано. Кримінальне провадження перебуває на контролі у слідчому управлінні області …»

За словами заступника начальника слідчого управління ГУ Національної поліції в Чернівецькій області Дем`яна Голянського, повідомлення про те, що на відрізку шляху П`ядиківці-Реваківці під приміський потяг «Вижниця-Чернівці» потрапила людина, надійшло до кіцманських поліцейських від диспетчера залізничної станції Орошани. Йшлося про те, що постраждалий від отриманих травм помер на місці. Туди виїхала слідчо-оперативна група. Особу загиблого було встановлено одразу, оскільки при ньому були особисті речі. В речах виявлено передсмертну записку, котра наразі долучена до матеріалів кримінального провадження за ст. 115 ч.1 (навмисне вбивство) КК України, відкритого за цим фактом слідчим відділом Кіцманського райвідділу поліції. Перевіряються дві слідчі версії – самогубство та доведення до самогубства. Тож якщо будуть беззаперечні докази того, що неповнолітню особу доведено до самогубства, винного очікує позбавлення волі від 7 до 10 років. Наразі триває досудове розслідування, встановлюються всі події, що призвели до трагічного випадку. Слідству належить з`ясувати, якими були стосунки в сім`ї хлопця, у навчальному закладі, та що власне могло спонукати його до такого вчинку. Буде надана також і оцінка написаному в передсмертній записці. Поки що в інтересах слідства ця інформація не може бути оприлюдненою. Однак заступник керівника слідчого управління області повідомляє, що у записці хлопець «прощався з усіма, просив вибачення. Був натяк на певні дії певних осіб, через які він покінчив з життям. Відомо, що сім`я була благополучною і обставин, які могли штовхнути неповнолітнього до таких дій, нема. У школі навчався посередньо, іноді пропускав заняття. Школа зверталася до батьків. На думку слідства, цього замало. Ми підходимо до цього питання комплексно. Працюють психологи, психіатри». Розставити всі крапки над «і» слідчі обіцяють приблизно за місяць.

…З далекого закордоння Віталій Вегера приїхав до свого сина лише на похорон. Привіз планшет, про який хлопець дуже мріяв. Запізно… На похороні, як стверджують односельці, зі Ставчан були лише психолог та вчителька української мови. Та декілька друзів загиблого. Однокласники юнака разом з керівником, батьком директора школи, приїжджали напередодні. Чому адміністрація навчального закладу не подбала про належний пошанівок пам`яті свого учня – запитання, вочевидь, риторичне. Але є ще багато інших, більш вагомих запитань, на які батьки хлопця хочуть отримати повну і вичерпну відповідь. І їх не зупинить жодне залякування на кшталт того, щоб мовчали, бо буде значно гірше. Вони кажуть, що гіршого бути не може…
Наталія БРЯНСЬКА

peredplata

58 thoughts on “На Кіцманщині підліток кинувся під поїзд. Що довело хлопця до самогубства?

  1. Вміння перекручувати факти – це велике мистецтво і автор статті ним володіє!

  2. Правдива інформація- це не є перекручування фактів.

  3. Прикро усвідомлювати[center][/center], що !зв'язки!!! причетних до цієі трагедіі вплинуть на з'ясування ,справжніх, причин самогубства підлітка. Така в нас держава панове. Пишаймо сь собою!

  4. Це точно заказна стаття, щоб облити людей не причетних до цього брудом!

  5. Характеристика дана з Давидівської школи неправдива.

  6. Автор під статтею забув дописати,що не несе відповідальності за надання неправдивої інформації.

  7. Шановні!!! Напевне ті хто пише, що:"Це точно заказна стаття, щоб облити людей не причетних до цього брудом!" та " Характеристика дана з Давидівської школи неправдива." забули, що під коментарями потрібно дописувати, що не несуть відповідальності за написане!!!

  8. Автор під статтею забув дописати,що не несе відповідальності за надання неправдивої інформації.

  9. Шановні читачі статті! Прочитав уважно статтю і хочу пролити світло на цікаві факти : впродовж 7 років багато учнів "правильної"Давидівської школи чомусь переводились до "неправильної" Ставчанської школи,через конфлікти з вчителями. Це .Зазначу, що жоден учень Ставчанської школи не навчався в Давидівцях….Цікаво, правда?

  10. мені смішно, а знаєте чому, та тому, що директора Ставчанського ЗНЗ прізвище Ватрич, ви трішки помилились.

  11. Я жителька села Малятинці і обурена наклепом на моїх вчителів!!!! Я закінчила Ставчанську школу 5 років з медаллю тому і всім, чого досягла на даний момент в житті я завдячую моїм вчителям Ставчанської школи. Як можна поливати брудом колектив школи, не маючи на це підстав??? Це підла брехня, мої вчителі не такі!!! Я щиро надіюсь, що журналіст, яка звела цей наклеп буде покарана за таку підлість!!!

  12. Це правда, що діти з Давидівської школи тікають від "дуже добрих вчителів" до "поганих" вчителів Ставчанської школи.

  13. Суїциданта ховав священник російської церкви! Як вам це?

  14. Випадково прочитав статтю в газеті, і жахнувся! це брутальні нісенітниці!!! Директор робила свою пряму роботу!!! Хлопець прогулював уроки і директор звернулась до батьків. Це що, злочин????? Тоді давайте на рівні Міністерства узаконимо куріння неповнолітніх і прогулювання уроків!!!! Люди!!! Читайте правильно!!!! Це не привід до самогубства і якщо немає обвинувального вироку міліції, яке моральне і законне право має пані Брянська звинувачувати колектив школи у доведенні учня до самогубства???? Я б на місці вчителів Ставчанської школи подав на п.Брянську до суду за наклеп та обпльовування вчительської гідності.

  15. Шановна жителька села Малятинців , поясніть , будь ласка , як ви отримали медаль Ставчанської школи , якщо ви так безграмонто пишете?!
    П.С. Учениця 9 класу.

  16. Механічні помилки в тексті не є підставою сумніватися в рівні моїх знань. А медаль я отримала заслужено за свої знання.

  17. Невже те, що написала випускниця Ставчанської школи з Малятинців, написано безграмотно?….видимо учениця 9 класу не знає, що таке грамотність…Цікаво, якої школи ця учениця?

  18. Всім, хто хоче знати правду про причини суїциду Вегери Октавіана, зайдіть на його сторінку у ВК під іменем Вови Якубівського і подивіться суїцидальні нахили хлопця, які почалися з травня фотографією на залізничних рейках та участю у групі "смерть" з літа 2015 року. Істина причина суїциду укривається…а вона є…

  19. Я працівник міліції і обурений висловлюванням журналістки стосовно дій моїх колег!!!! Що означає вислів "промивання мізків"???? Ви пропонуєте за куріння неповнолітніх на території школи гладити по голові??? Це пряма робота міліції запобігати правопорушенням неповнолітніх! Міліціонери вчинили правильно, а журналюга хоче їх очернити і спаскудити…я теж таке мав…

  20. богато хто знає правду та факти написані в передсмертній записці хлопчика,але не факт що правоохоронці цим скористаються і зроблять справидливі висновки на жаль ми жевемо в такій країні де через матеріальні блага важко достукатись до правди,будемо надіятись на сумлінну та чесну роботу міліції. Памятайте про таку штуку як бумеранг- що заподієш – тобі сторицею вернеться, і нехай люди які якимось чином причетні до страшних наслідків відчують на собі біль родичів хлопчика

  21. Шановний пане Вікторе (міціонер) я думаю що всі знають як працівники вашої сфери вміють "промивати мізки" неодноразово стикалися мої знайомі з вашими працівниками і є багато записів на диктофонах про це навіть не хочу чути, а ще скажіть будь-ласка мало підлідків курили в школі – ще наші батьки таке робили, і ніхто нікого не таскав по міліції , і не питав характеристик з сільради

  22. Якщо зважати тільки на факти: куріння не є правопорушенням, міліція не повідомила батьків про трагедію одразу, а ось директорку чомусь так, у директорки є звязки в міліційі, це також факт(що у нашій державі грає не останню роль),а кому цікаво почитайте сттаттю ,,Доведення до самогубства,, ч.3 та коментар то статті.І не треба ніякойі філософійі, це є злочин,хоча вчинений можливо і не навмисно, а от чи хтось понесе покарання, це вже на совісті правоохоронних органів.

  23. За останні роки Ставчанська школа перетворилася на "качанівську колонію". В школі працює багато щирих, відданих своїй роботі вчителів, які несуть знання до своїх учнів. На жаль директор школи, Людмила Степанівна Ватрич, не є однією з тих людей яких ми щиро називаємо "Вчитель". В школі працюють батьки Людмили Степанівни, яким вже за 70, притому обоє батьків мають 1,5 ставки плюс класне керівництво.Так, можливо хтось скаже що нічого поганого в цьому не бачуть, але чому були " відправлені" на пенсію вчителі які на 10 років молодші батьків керівника школи, бо вони не захотіли дотримуватись правил родинного бізнесу.
    Попередні коментарі були на рахунок куріння хлопців. Так,я згідна з тим, що цього не мало б бути в школі. Є багато інших шляхів вирішення цього питання: написати листа батькам, зателефонувати, викликати батьків до школи…
    Я не знала що виїзд "Мєнти" роблять на своїх особистих авто і проводять розмову в особистих авто. А можливо коханець Людмили Степанівни( мєнт) приїхав на побачення і заодно "поговорив" з хлопцями.?
    Шкода,що молодий хлопець не зміг знайти в собі сили боротися в цьому брехливому і жорстокому світі. Земля йому пухом!

  24. Хочу прокоментувати бруд в попередньому коментарі стосовно родини Качанів. Мені точно відомо і , що і в Мидори Іллівної і в Степана Степановича не 1,5 а 0,5 ставки годин і працюють вони тому, що за руки суммлінної праці заслужили собі авторитет. Зверну увагу на той факт, що директорка немає повноважень звільняти вчителів, це компетенція відділу освіти. І цікавою нісенітницею є факт про "коханця". В день трагедії до школи приїздили 2 працівники міліції, яким на вигляд 23-24 роки, тобто вони старші від дочки Людмили Степанівни на 4-5 років. Шкода, що дописувачка не боїться Бога і оббріхує людей. Та всі ми знаємо, що за кожне сказане чи зроблене колись треба буде відповідати.

  25. Автор під статтею забув дописати,що не несе відповідальності за надання неправдивої інформації.

  26. Цією статтею автор нанесла ще один удар по репутації газети "Час", шкода, що працівники газети в гонитві за сенсаціями підставляють її авторитет.

  27. Шановні батьки, подивіться на інтернет сторінки своїх дітей! Дитину до самогубства спонукали події, які відбулися ще навесні та влітку. Все це відображено у фото та коментарях Октавіана вконтактах. Пильнуйте своїх дітей.

  28. Шановні коментуючі ви напевне не усвідомлюєте те що пишете. Кожен із батьків буде захищати свою дитину у любій ситуації. Хто тут правий хто ні ми незможемо знайти, але хлопця щось підштовхнуло до такого і я вважаю правотою батьків хлопця що Вони сказали "щоб мовчали, бо буде значно гірше. Вони кажуть, що гіршого бути не може… ЦЕ І Є ГІРКОЮ ПРАВДОЮ у нашому СУСПІЛЬСТВІ правди Н Е Б У Д Е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  29. Сталося велике горе. З життя пішов хлопець, якого вже ніколи не повернути. В Ставчанській школі завжди співчували чужому горю, віддавали шану останній раз багатьом покійникам, навіть таким, що ніякого відношення до школи не мали. Що сталося на цей раз? З яких пір стали черствими душі тих,хто був поруч з цим учнем в 10 класі? Ми часто називаємо школу шкільною родиною. А чи це зараз вже не так? Вже скільки днів не можу заспокоїтись. Чужого горя не буває. Не вірю, що так були зайняті всі, що не змогли провести в останню дорогу такого красеня. Хто стоїть за такою поведінкою? Схаменіться, люди. Ми всі під Богом. Почуття незручності перед пам'яттю юнака надовго буде тривожити вас. Хай йому земля стане пухом. Вічна пам'ять йому.

  30. на рахунок фотографій на рейсах:ці фото були частиною простих фотозйомок . особисто фотографував і сам маю схожі фото … крім того в цей день було зроблено фото і на мості(((то що тепер ви придумаєте щоб олити покійного брудом???

  31. Доброго здоров'я, панове!!! Давайте розкладемо все по поличках і відділимо мух від котлет… Людям властиво помилятися… Для Октавія ця помилка стала останньою в житті. Батькам юнака- глибокі співчуття… З огляду на те, що все у цьому світі носить причинно-наслідковий характер, спробуємо знайти причину таких дій хлопця. У передсмертній записці він звинувачує у своїй смерті певних осіб. Судячи з того, що директор вважає, що "школа не причетна", винять саме його… І тут мушу повторитися: людині властиво помилятися…В чому полягає помилка директора? В записці звинувачують його, а він не убезпечив себе доказовую базою при роз'яснювально-виховній роботі… І оце "відхрещування" породжує ряд домислів… Невинний, як правило, не оправдується… Тепер стосовно Віктора Федоровича… Не Януковича, але ярого "регіонала"… Чому методист з кадрів дає коментарі стосовно трагедії? А може Вікторе Федоровичу поясните чому в цій горезвісній школі працюють, чи працювали кадри, які знаходяться на обліку у психдиспансері, засуджені, ба навіть вчителі, які хворіли туберкульозом? Може також дасте відповідь чому довший час дітей навчали і навчають вчителі без педагогічної освіти?А директор усе це покриває… Виходить рука руку миє… Тепер стосовно "правоохоронців"…Хотілося би, шановні всадники Авакаліпсису, побачити ті списки учнів шкіл району, що стоять на "особливому обліку" (з характеристиками з міськради і сільських рад). Нема? Зате номер Льоні Ватрича у вас є… І так, що ми маємо- підозрюваних у доведенні до самогубства, невідповідність займаним посадам, спроба спустити справу на гальмах і "Лебедине озеро" у школі (директор на лікарняному)… А батькам покійного Октавія раджу молитися… Молитися за душу свого сина і за здоров'я згаданих у записці… Кесарю- кесарево, Богу- боже… Бог добрий чоловік… Є причина- наслідок буде…

  32. Шановна Антоніно Марківно!Навіщо ви на мене бочку котите????

  33. Я знаю правду. Настане час і я все скажу. Ви навіть не підозрюєте, хто дійсно винен.

  34. Юліє Михайлівно!Не допомагай злим язикам оббріхувати ставчанських вчителів, вони всі порядні люди – не психічно хворі і не судимі. Не треба, дитинко, Бог все бачить…

  35. Люди, як ви можете судити людину яку не знаєте. Октавій мій друг ми провчилися 9 років разом. Він не мав великих знань як учень, але як людина він був хороший і чесний. Він не мав шкідливих звичок. Я хочу зауважити, що нас було 9 учнів в класі і з них ніхто не курив даю 100%. Що сталося за три місяці навчання в Ставчанському ЗНЗ не знаю, але впевнений, що це було доведення до самогубства. Винних я надіюся буде покарано.
    Вічна тобі пам'ять друже, ми тебе незабудемо!!

  36. Дитина майже рік виношувала думку про самогубство, вчинила його вважаючи, що нікому не потрібна, що всім байдуже до неї. Але всеодно не розумію, невже батьки не прививали дитині любов до Бога, що він посмів вчитити найбільший гріх?

  37. Чому дитина виснула у суїцидальній групі Смерть і переписувалась з людьми, які теж у цій групі пропагують смерть? Його ще щось влітку на штовхнуло на думки про суїцид. це видно по його сторінці вк, на жаль на даний момент картинок про різання вен, статусів про смерть і про те, що він нікому не потрібен немає…все видалили, як доказ, а там чітка послідовність була цих картинок і цитат починаючи з 2015 року.

  38. для початку Людмилу Степанівну потрібно відсторонити від роботи ,а вже потім судити .Це не єдиний випадок в цій школі…Мій брат через пані Людмилу теж стояв на обліку і над ним проводився суд!!! З старшим братом було гірше . Вона давно практикує методи**промивання мізків** від початку роботи на посаді директора школи.

  39. Шановна пані Брянська. Всі знають, що власник сайту має можливість видаляти чи редагувати коментрі. Здивована, що в моєму коментарі про перехід учнів Давидівської школи до Ставчанської(останні три і досі навчаються в Ставчанах) сьогодні зникли прізвища дітей. Навіщо скривати правду?????? Цей факт знають всі!!!! Боїтеся, що розумні люди проаналізують причини переходу дітей до "поганої" Ставчанської школи? Підкреслюю- 12 дітей!!!! А це багато про що говорить.

  40. А й правда, я читав про те, які учні перейшли з Давидівської школи до Ставчанської, а тепер там прізвища пропущені взагалі. Які виявляється підлі в нас журналісти.

  41. Агов люди, схаменіться. По суті нема кого винити тут…бо винних немає, я не розумію, яким боком преплітаєте ви директора школи…яка її вина тут…говорю ж вам у дитини ці думки про суїцид ще з літа, доказом того була сторінка вк…ви вірите сліпо тому, хто пише цю статтю, вам нецікава правда, вам цікава брехня, бо там можна додумувати, фантазувати (як там одна написала пані у коментарі "мєнт коханець"), оббріхувати людей, соромно вам люди має бути, кайтесь від тепер за свої бріхні, ще як через вас невинна людина буде засуджена. Як ви будете жити далі з цим, як? Бог все бачить, Бог все знає, тому задумайтесь будь-ласка, чи правильно ви робите.

  42. Хтось там писав, що людям властиво помилятися… А й правда… Позитивні відгуки на користь директора надіслані з одного і того ж комп'ютера… Чи не помилка, підозрювана Людмило Степанівно? Треба було хоча б поцікавитися у просунутих юзерів що таке IP-адреса? Ви маєте право захищатися в суді… а цю інформацію можна буде долучити до справи…

  43. Хто візьме відповідальність за опубліковані імена та прізвища дітей? А як їх піддадуть гонінням? А як їхні ще несформовані особистості також дадуть тріщину і вирішуть покінчити життям? Ви про це подумали? Прокурорську перевірку до школи, а "педагогів" звільнити за непедагогічність!!! P.S. Справа набирає розголосу і комусь це дуже неподобається. Кому? Не важко здогадатися… Потрібно підключати телебачення 1+1, 5 канал- хай бачить вся Україна…

  44. Слідство все покаже. А щоб якісніше проводилось слідство потрібно більше підключати журналістів. Так вони гоняться за сенсаціями, але таким чином завжди спливає правда. Тому потрібно ще підключати поралельно телеканали
    "1+1", "Інтер", "5 канал" і т.д.
    P.S. Жителька Малятинців,якщо хочеш піаритись, то пиши вже свою Фамілію. Тому що так не можна говорити в Ставчанській школі ти провчилась лише 2 роки і вдячна вчителям більше ніж тим вчителям,які тебе вчили 9 років.
    Тому прошу писати правду, а не по замовленні.
    Чи може тобі не відомо, що коли Малятинські учні запізнюються, то їх не допускають до уроків(школу закривають на ключ) скажи що це теж брехня і наклеп.
    Давайте будемо просто людьми і навчимося говорити правду…

  45. Не треба так негативно сприймати статтю Наталії БРЯНСЬКОЇ, а потрібно лише їй подякувати, бо якщо б не вона про цю жахливу трагедію так ніхто нічого б і не почув, а справу (не без участі директорки школи) тихенько б закрили і зробили б з дитини психічно неврівноважену.
    Щодо того чому діти з Давидівської школи йдуть в Ставчанську. А що їм залишається робити, якщо в них лише 9 класів, вони і йдуть в 10-11 клас в Ставчани. Але не для того, щоб там їх до суїциду доводили, а для здобуття знань.
    Директор має бути авторитетом для дітей, діти повинні його поважати, а для цього має бути чисте минуле, а не настільки заплямоване як у Ватрич Л.С., тому діти просто її зневажають, а вона щоб якось втриматись на плаву "підключила правоохоронні органи для гноблення дітей". А нормально спілкуватись вона взагалі ніколи і не вміла, вершина її педагогічної майстерності це "педагогічна школа мидори кочан", девіз якої "Хто дужче крикне – той правий", а криком до дітей ніколи не достукатися.

  46. Шановні! Я вважаю, що всі людські версії- зовсім не те, що є насправді. Октавій- був дуже хорошою людиною, вихованою, стриманою, ввічливою, оптимістичною, щирою… Вчився не на відмінно, але він старався не бути гіршим, планував велике майбутнє: бути викладачем музичної школи та виступати на великій сцені!!! З нашого класу хлопці НІХТО не курив, в тому числі й він. 9 років- не 3 місяці, що ви його так судите. Мені здається я його краще знала як ви, теперішні однокласники та викладачі. Про нього ніхто не може сказати нічого поганого… Дуже шкода, що ти так рано пішов від нас… Пам'ятаємо, сумуємо, незабудемо… Ти назавжди залишишся в наших серцях, нехай земля тобі буде пухом..!

  47. Мені шкода хлопця! Він зробив фатальну помилку! Його смерть привернула до нього увагу, але не надовго. Адже, зрештою, для більшості відписувачів це лише привід насолити дирекції!!!

  48. От читаю я це все і просто дивуюсь, яку брехню деякі люди пишуть, я вчитель у Ставчанах, я вчив Октавіана, так він був спокійний, але, на жаль, ніякого бажання до мого предмету не виявляв взагалі, навіть зошит завести не бажав. Ніколи не бачив, щоб він спілкувався з кимось з класу крім свого сусіда по парті. Не рідко запізнювався на урок, а інколи просто пропускав мій предмет і приходив пізніше. Втрата рідної кровинки це завжди дуже болісно, тому приміть мої співчуття, але виховувати сина треба було по-іншому.

  49. О це правду написав анонім, а теж підтимую!

  50. Впізнаю почерк Антоніни Марківни, тільки вона так вміє вилити на усіх бруд і зробити вигляд, що це не вона ("Землячка", "Зла ворожка" і т.д.)

  51. Ставчанський учителю, ви вказали на свій непрофесіоналізм, якщо у вас на уроці учень не мав зошита, по-перше, а по-друге: ви не забили тривогу про якусь незвичну для вас поведінку цього учня (на уроці триєдина метф: навчальна, виховна і розвиваюча . Такі вчителі покидають педагогічну діяльність і шукають себе в іншій сфері (вибачте за відвертість). А про покійних говорять лише хороше або нічого.

  52. Шановний "спостерігач ". Моє ім'я не є Антоніна Марківна, і прошу мене цим іменем не називати . Антоніна Марківну я добре пам'ятаю зі школи, і це одна з небагатьох вчителів, яка дійсно віддана своїй праці ,і я горла називати її своїм вчителем.

  53. Шановні читачі, давайте перестанемо писати всякі нісенітниці і лити бруд один на одного. Коли людини нестало ми тепер починаємо розказувати за різні групи в контактах Октавіана, за пасивний підхід до навчання…
    а де ви були всі раніше? чому ви не били тривогу коли це все бачили? а тому що це наша байдужість до нас, як до людей. А тепер ми розказуємо, що потрібно було виховувати по іншому, а ви знаєте взагалі, як його виховували, щоб так судити? А ви своїх дітей краще виховали? Тепер говорити всі мастаки так, мол і так…
    І ще хочу добавити, що викладачем можуть бути всі, а учителем потрібно бути від Бога… Хай земля тобі буде пухом…

  54. коли я вчилась в школі, для мене одні із найкращих вчителів були це Людмила Степанівна та Антоніна Марківна, і до сих пір вони залишаються найкращими, мене жоден із коментарів, що хочуть облити брудом цих вчителів не зможе зміни про них думку, допоки я сама з цим не стикнусь.
    Я вас запевняю, що Антоніна Марківна в жодному разі не змогла б придумати таку нісенітницю, як "зла ворожка".
    перестаньте обливати людей брудом допоки іде слідсто, а якщо дійсно ви горите бажанням облити когось брудом, то давайте разом із доказами, і без догадок, повірте багато кому це не цікаво, не вплутуйте інших, нівчому не винних вчителів, все стане відомо, якщо не тепер, то пізніше!
    я прекрасно розумію, що багато хто з вас знав Октавіана, і знає його набагато краще ніж більшість коментаторів, але тут вже обговорюють, не його смерть і винних у цьому людей(якщо вони є),а вчителів Ставчанської школи!

  55. Хочу відповісти на комент про те як суі'циданта ховав батюшка…
    Так читай уважно:
    Слова батюшки були такі-
    "Я не впевнений що це був справді суєцид,може він випадково впав,може хтось штовхнув" ,свідків нема …І тому я буду хоронити так як має бути,гріх буде мій і я його як зможу так буду відмолювати…
    Ось так шановний аноніме…незнаючи правди краще нічого не пиши!

  56. Я ніколи не вірю в любов заклинання, поки я не зустрів одного мого, який розповів мені все про DR.otutu, який привів її екс-бойфренда назад, навіть коли вона говорила мені, що я не повірив їй, тому що я думав, що вона теж хотіла таку ж підробку заклинання коліщаток, щоб забрати свої гроші. Хоча я дав їй можливість пояснити все, що вона повинна розповісти мені про DR.otutu, я сказав їй, що є багато шахраїв, які хочуть взяти наші гроші і я ніколи не стати жертвою на них, навіть якщо моя наречена, які припускають, щоб одружитися я протягом кількох місяців з цього моменту залишив мене, я буду терпляче чекати іншого хлопця, хоча я любила його так сильно. вона сказала мені, що це DR не є підробленим, що він є реальним, і він допоміг багатьом людям, щоб отримати їх близькі назад, тоді я запитую її, як робить це заклинання роботи і те, що вимоги, які я повинен зробити, перш ніж він може відливати привороти на мене? вона сказала мені, що я повинен по електронній пошті йому на drotutuhealinghome@hotmail.com і я повинен сказати йому, що я хочу. я дійсно по електронній пошті йому і сказав йому, що я потрібен мій колишній хлопець назад я сказав йому, що це був мій друг, який направив мене до нього, чому я дивувався свою роботу? він сказав, що його робота 100% впевнений, і гарантувати, що жодна людина не прийшов до скроні, а також залишаються тими ж. я став здивований за його словами, він сказав мені, і думка прийшла мені в голову, що як це д-р знати все речі, які ми обговорювали раніше. він сказав, перш ніж він зможе почати в моїй ситуації, що я повинен мати віру і довіру до нього і залишити інший заклинатель і терпляче чекати його власного, що, якщо я можу сказати, все це зробити я отримаю коханець назад в 72hours. я сказав, добре, я вважаю, і обіцяють працювати з вами в поодинці, то він дав мені форму для заповнення, які я зробив, і відправити його до нього з моїми картинами також і також картини мого колишнього коханця. він відповів мені протягом 30 хвилин пізніше і сказав мені, що його боги потрібні деякі речі, щоб кинути заклинання на мене, і моя проблема дуже легко, якщо я можу надати ці пункти. тоді, коли я питаю його, як я можу отримати ці пункти і як я можу відправити його до нього для лиття привороту, він сказав мені, що я не повинен турбуватися про те, що є речі продавець тут у своїй країні що може отримати деталі для мене. Потім я питаю його, скільки це буде коштувати мені, щоб купити всі ці речі? він сказав мені, що я посилаю до нього з повною упевненістю, після того, як через годину він подзвонив мені і сказав мені, що моя проблема була вирішена, що я повинен чекати 72 години, що моя любов буде просити за мною, який я зробив за його словами, коли це було близько 6 години вечора в найближчі три дні мій колишній подзвонив мені, якщо перебуваю вдома, що він хоче бачити мене в терміновому порядку. я сказав йому сподіватися, що все добре, він сказав, що так, то я сказав йому, що він може прийти, мій колишній хлопець повернувся до мене, і він просив вибачення, що він знав, що прийшов до нього. Прямо зараз я така щаслива, тому що я повернути мій коханець назад, і ми плануємо наше весілля, яка йде вгору найближчим часом, я назвав доктора і подякувати йому дуже багато, і запитати його, що я буду робити для нього, як задоволення, він сказав мені, я повинен забути і зберегти свої гроші, що він не за грошима, але, щоб допомогти людям, які також потребують допомоги там все, що потрібно мені зробити, щоб дати більше свідчень про нього так, що люди, які там потребують допомоги повинні по електронній пошті йому також, що це чому я тут сьогодні, щоб дати свої свідчення. може твій хороший пан продовжує благословляти його і дати йому більш довге життя процвітання і мудрості. ЦЕ DR АДРЕСА ЕЛЕКТРОННОЇ ПОШТИ (drotutuhealinghome@hotmail.com) .Ви можете також зв'язатися з ним через його номер WhatsApp (+2349051417394)

Comments are closed.