Вибори секретаря Чернівецької міської ради. Сєхов не пройшов

Вибори секретаря Чернівецької міської ради. Сєхов не пройшов

Нам не відомо, хто і для чого пропонував кандидатуру Володимира Сєхова Каспрукові на секретаря. Але депутати його не підтримали. Тільки 17 проголосували «за». А потрібно було 22. За деякими аналізами та інформацією, яку вдалося здобути редакції, навіть не вся фракція БПП «Солідарність» проголосувала за свого висуванця.

Хтозна, чиїм він був висуванцем. Адже подейкують, що його з «Нашої ряби» пан Охотський собі на депутатство післав. Ніхто досі не спростував цих подейкувань.

З іншого боку, у Сєхова були проблеми з Кримом (там у нього бізнес) і з Майданом, на якому він не був. Білше того, у соціальних сітках Інтернету активно підтримував антимайданівські настрої, беркутівські побиття людей та ін.

Уже з сесійної трибуни Сєхов не міг спростувати того, що він пропагував та розповсюджував у соціальних мережах. З’ясувалося, що цей кандидат і до «колорадської» стрічки та кольорів не був байдужим. А це уже межує з настроями сепаратизму. Напевне, тому депутати й не голосували за таку кандидатуру, що викликала багато запитань, без відповіді на які неможливо однозначно підтримувати Сєхова.

Одностайно цього кандидата підтримали депутати від фракції «Народний контроль». Вкидаючи бюлетені у виборчу урну, вони перед камерами журналістів їх розгортали. Мовляв, дивіться: ми голосували так, як… треба. Тільки ось кому це було «треба»? Поки що навіть газета «Час» не може однозначно визначити.

Але ми впевнені, що при висуванні кандидатури Володимира Сєхова на секретаря міської ради була здійснена спроба дестабілізувати ситуацію не тільки у сесійній залі, а й у всьому місті. На щастя, зробити це недоброзичливцям цього разу не вдалося. Але будьмо пильними: недруги не сплять.

Петро Кобевко

Р.S. Згідно із законом, після невдачі, якої зазнав голова міської ради Олексій Каспрук зі своїм кандидатом на секретаря, наступного претендента може назвати депутатська більшість.
Секретаріада триває…

Фото МБ

peredplata