Продан стає публічним

Продан стає публічнимВасиль Продан дав прес-конференцію для журналістів. Раніше він не виходив на публічну політику. Його називали «смотрящим» у Чернівцях. Цю посаду йому призначив генерал міліції Геннадій Москаль. А він знав, про що казав. Бо працював із цією категорією суспільства.

Продан тоді Москалю не відповів. Згодом він став депутатом, головою фракції у міській раді. І публічною особою. З’ясувалось, що ще у XIX столітті його предки на Буковині були українськими патріотами. Василь Теодорович Продан був засновником «Руської бесіди» у Чернівцях. Цей предок Василя Сафроновича колись став ініціатором побудови «Українського народного дому». Він перший висунув вимогу викладати в Університеті українською мовою і у церквах вживати українську мову. Окрім «Руської бесіди» Василь Продан організував і очолював підпільну українську організацію – товариство «Руська рада».

Тож цей політик походить з видатного українського роду. Про це досі ніхто не знав. А говорили про Василя Сафроновича тільки як про того, хто зняв Федорука з посади мера у 2011 році. Він його зняв і тим самим зробив з Миколи Трохимовича українського патріота. Бо ми знаємо, що Федорук колись із надр компартії вийшов, підполковником СБУ став, Януковича підтримував. А тепер… тепер Федорук патріот.

А хто такий Василь Продан? Чернівецький журналіст Юрій Черней назвав його буковинським професором Моріарті. Тобто розумним аж небезпечним. Або Медведчуком буковинського штибу.

Зараз Василь Продан очолює найбільшу депутатську фракцію у Чернівецькій міській раді. І з ним боряться всі. Чого? Мало хто хоче по правді відповідати на це запитання. Але боряться. Одже, Василь Продан почав говорити. А вже що він там наговорив, читайте, дивіться і слухайте тут: Василь Продан не розуміє, хто такий \”смотрящий\” і дивується, чому йому ніхто не телефонує (ВІДЕО)

peredplata