Чернівецькі випускники отримуватимуть міжнародні сертифікати з іноземних мов

Чернівецькі  випускники отримуватимуть міжнародні сертифікати з іноземних мовВ програмі \”Суть Речей\” Олена Кузьміна, заступник начальника чернівецького міського управління освіти, розповіла, що Чернівці готові підготувати випускників 2020 року до здачі іноземних мов на міжнародний сертифікат.

В програмі \”Суть Речей\” Олена Кузьміна, заступник начальника чернівецького міського управління освіти, розповіла, що до викликів суспільства Чернівці готові.

Олена Кузьміна: З огляду на те, що 2016 рік оголошений роком англійської мови, то напевне, що наступні будуть німецької, іспанської, французької і так далі. Англійська мова – це мова спілкування всесвітнього, міжнародного рівня, тому ми щодня відчуваємо необхідність у її вивченні, і так само наші діти. І напевне, найгостріше це зараз відчувають діти у свідомому віці, і дошколярики, тому що англійська мова – це завжди весело, це завжди рух, це завжди драйв і це велика приємність і це престижно, знати мову. І завжди було престижним. Зараз все більше і більше молодих людей виходить в Європу з досить досконалим рівнем володіння англійської мови і це дуже велика приємність. Тому що, так, це заслуга наших вчителів, тому що наші діти виходять з міжнародними сертифікатами навіть закінчивши лише школу. Суспільство ставить нам амбітні виклики. І у стратегії 2020 зазначено, що 25% мають закінчити школу з міжнародним сертифікатом про рівень володіння іноземними мовами, як мінімум двома, то ви собі уявляєте, наскільки зараз нам треба змобілізуватися, спрацювати і спільними зусиллями добитися, щоб ми змогли нашим теперішнім 8-класникам забезпечити знання мови на європейський диплом. І у нас в місті є така практика досить популярною. Гімназія №4 є базовим закладом по Україні з золотим сертифікатом Кембриджу з здачею іспитів на певний рівень. І кількість учнів не лише випускних, але й перевідних класів зростає, які отримують мовний сертифікат європейського зразка. Який говорить, що незалежна експертиза, адже це Кембрідж і приїжджає комісія досить серйозна, оцінює нас на гарному рівні.

Людмила Григорчук: Скільки часу ми вже маємо можливість рівнятися на такий сертифікат?

Олена Кузьміна: Не менше 5 років. В 2008-2009 навіть, у нас поодиноко вже запроваджувалося. І ми можемо говорити, що наші випускники уже в університеті продовжують цей рівень. Цього року ми взагалі говоримо, що 4 випускників школи здали кембриджський іспит на рівень С1. Це найвищий рівень володіння мовою, тому що учень має закінчити за європейськими стандартами на рівні В2. Зі 100%, що здіють, 99% здають на В2. І на В2 може здати не лише випускник, але й учень 9-го і 10-го класу.

Людмила Григорчук: Це ви говорите саме про 4 гімназію?

Олена Кузьміна: Долучаються до гімназії №4 активно й інші заклади. Це 7 гімназія, ліцей №3, і гімназія №2. Це не лише ці іспити. Є ще інші іспити. Діти самостійно їх здають, вчителі готують і велика заслуга десь, якщо це вчитель школи, а не приватний заклад.

Джерело: ІА

peredplata