У Чернівецькій області когось треба міняти: або силовиків, або контрабандистів

На прес-конференції голова обласної держадміністрації Олександр Фищук з тривогою говорив про те, що минулого тижня на Буковині була спроба дестабілізувати ситуацію.
Синхронно відбулися акції проти влади у різних куточках області. Ніби якась невидима рука їх спрямовувала у бік великих та небезпечних конфліктів.

В один день і в одну годину перекрили міст в Атаках, Хотинського району. Нібито люди вийшли на протест проти об’єднання Хотинщини з Кельменеччиною.
У цей же час студенти БДФУ пікетували і обласну, і міську ради, ходили походами по Чернівцях, били у бубни і висловили протест проти об’єднання вузів.

Саме тоді, коли горіла Хотинщина і Чернівці кордон з Румунією перекрили протестувальники з Глибоцького, Сторожинецького, Герцаївського та інших районів області. Вони вимагали безмитного ввезення автомобілів і вивезення цигарок контрабандними шляхами. Якщо цього не дозволять, то вимагали зняти з посади керівника митниці Салагора, голову ОДА Фищука. Заклик на пікет був провокаційний і небезпечний. Бо організатори пікету контрабандистів закликали «повстати румунів» яких нібито утискають в Україні.

Про це та інше говорить голова ОДА Олександр Фищук.

peredplata