Афганці з Чернівців не доїхали до Києва

Афганці з Чернівців не доїхали до КиєваУ день виводу військ з Афганістану частину воїнів закликали до Києва на зустріч з президентом України Петром Порошенком.
З Буковини туди поїхали 49 афганців. Серед них і дві жінки, котрі також брали участь у війні.

Афганцям виділили автобус «Ікарус»: старий, престарий. Ще на виїзді з Чернівців автобус «кашляв», «чихав», і «гикав». Але водії тільки посміхалися. Поїхали.
Цілу ніч перлися і доперлися до поля за 30 км від Бердичева. Автобус востаннє «чихнув» і зупинився.

Зараз майже 50 воїнів-афганців серед українських полів зупиняють попутні авта. Уже навряд чи їм вдасться добратися до президента на 11.00.

Саме у цей час президент розпочне урочистості з нагоди 27-ї річниці виведення військ з Афганістану. Там будуть нагороджувати героїв. Але з буковинців ніхто не отримає нагороду з рук президента. Бо недолугі організатори, влада не зуміли забезпечити афганців надійним транспортом, який би вчасно та комфортно доставив воїнів до столиці України.

P.S. Як нам стало відомо чернівецьким афганцям таки вдалося вчасно добратися до Києва. Воїни-афганці з горем добрались до Житомира, де залишили поламаний \”Ікарус\” та завдяки керівникам Житомирської ОДА, які люб’язно надали технічносправний транспортний засіб таки добрались до Києва та встигли на зустріч з президентом.

peredplata