На Буковині прикордонники та СБУ затримали мікроавтобус нашпигований контрабандними сигаретами

На Буковині прикордонники та СБУ затримали мікроавтобус нашпигований контрабандними сигаретамиЦими вихидними правоохоронцями Чернівецької області було упереджено спробу переміщення значної партії контрабандних сигарет через державний кордон.

Виявлення порушників стало можливим завдяки злагодженим діям спільної міжвідомчої групи з числа співробітників Вижницького МРВ, відділу «К» УСБУ в Чернівецькій області та персоналу внутрішньої безпеки по Чернівецькому прикордонному загоні.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів було отримано упереджувальну інформацію, щодо можливого контрабандного переміщення значної кількості тютюнових виробів, тож на зловмисників вже очікували.

Мікроавтобус, який слугував для переміщення контрабандних товарів та рухався в бік державного кордону, було зупинено в населеному пункті Берегомет, що у Вижницькому районі. Всередині автомобіль був буквально запакований тютюновими виробами. Всього в автівці правоохоронці виявили майже 80 ящиків з сигаретами марки «Марбле» без акцизного збору. Цигарки перевозив 39-річний мешканець Буковини. Про це повідомляє прес-служба Чернівецького прикордонного загону.

В даний час триває встановлення всіх деталей правопорушення та мошук можливих спільників переміщення контрабанди. Водію інкримінують 204 ст. ККУ, а саме – незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Після проведених заходів вилучені сигарети будуть передані співробітникам ДФС у Чернівецькій області.

peredplata