Члени комісії Чернівецької облради з питань медицини і АТО спільно з правоохоронцями вивчали ймовірні незаконні поховання на території обласного патологоанатомічного бюро

Члени комісії Чернівецької облради з питань медицини і АТО спільно з правоохоронцями вивчали ймовірні незаконні поховання на території обласного патологоанатомічного бюроПостійна комісія Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх родин продовжує активно працювати.

Гарним результатом прозорої та насиченої роботи депутатів-медиків стало те, що працівники лікарень області починають вголос говорити про порушення, про які замовчувалося багато років поспіль.

Так, члени комісії отримали повідомлення від лікаря обласного патологоанатомічного бюро про ймовірні незаконні захоронення біологічного матеріалу.

Голова та заступник профільної комісії Ігор Малишевський і Ольга Кобевко відгукнулися та прибули на місце ймовірних порушень.

За словами лікаря-патологоанатома, протягом декількох років головний лікар патологоанатомічного бюро Юрій Коваль змушував медичний персонал ховати біологічний матеріал (післяопераційні рештки органів людей, плаценти, абортивні плоди) на території установи, що знаходиться на вул. Руській у Чернівцях.

Варто зазначити, що за нормативами процес поховання відпрацьованого патологоанатомами матеріалу має відбуватися тільки у форматі існуючого договору з центральним кладовищем. На це виділяються кошти з бюджету.

Члени профільної комісії викликали на місце правоохоронців. Оперативно-слідча група та представники прокуратури розпочали дослідчі дії і дійсно виявили незрозумілі речі, заховані на території бюро. Наразі слідчі дії тривають.

Варто зазначити про ще деякі ймовірні порушення. Адже у підвалі бюро зберігаються бочки з рештками відпрацьованого матеріалу. Ігоря Малишевського та Ольгу Кобевко вразили умови, в яких працюють медики. Бочки були наповнені гниючими рештками, по яких повзали опариши, запах навколо був відповідний.

І це тоді, коли за словами головного лікаря обласного патологоанатомічного бюро, санстанція претензій до них немає.

Нагадаємо, що і департамент охорони здоров’я Чернівецької облдержадміністрації хотів продовжити контракт головному лікарю Юрію Ковалю під час засідання комісій з питань охорони здоров’я і АТО та майнової. Тоді комісії прийняли рішення не рекомендувати продовжити контракт з цією особою.

Джерело

peredplata