Телеканал ЗІК розібрав \”по поличках\” бізнес Бічера на Глибоччині й пройшовся по нардепу Тімішу

Що роблять буковинські школярі у зруйнованих будинках? Про що бояться говорити місцеві селяни? Чому чернівецькі чиновники так не люблять дітей? Журналісти програми \”Брат за брата\” телеканалу ЗІК різбиралися, хто напихає власні кишені ціною дитячої безпеки?

Телеканал ЗІК розібрав "по поличках" бізнес Бічера на Глибоччині й пройшовся по нардепу Тімішу

На відео – не зйомки фільму про минуле. На вулиці ХХІ століття. Село Йорданешти у Чернівецькій області – саме тут діти важко і небезпечно гризуть граніт науки. Дитячому опримізму школярів можна лише позаздрити. Адже вони навчаються у приміщенні, який більше подібний на зруйнований сарай, де стеля підперта дерев\’яним стовпом. У класах ледь поміщається з десяток учнів. Це при тому, що у селі живе понад дві тисячі людей. Про спортзал годі й казати. Батьки у прямому сенсі бояться віддавати дітей у цю школу. Більшість з них ходять до школи у сусідні села. Та й сам директор визнає – ситуація просто критична.

Телеканал ЗІК розібрав "по поличках" бізнес Бічера на Глибоччині й пройшовся по нардепу Тімішу

А це – ліцей у селі Старий Вовчинець. І тат нас теж зустрічають без особливого ентузіазму. І говорити не хочуть. Хоча тут стеля на голови дітям не падає. Але тут своя біда – діти мерзнуть. Ще декілька років тому тут взялися зводити котельню, аби школярам було тепліше. Коли збудують – велика таємниця.

На таке обладнання в котелні наівідь дихати страшно, бо на чесному слові тримається. Ця котельня опалює приміщення, де навчаються діти і безпека тут мала би буьи на першому місці. \”Все старе, все тече, все гниле. Як можемо латаємо. А що робити?\”, – каже кочегар. З полегшенням тут зітхнули лише коли прийшла весна. Бо що було б з цією котелнею у 20 градусний мороз?

Здається дітям в Йорданештах і Старому Вовчинці залишається лише співчувати. Але парадокс у тому, що і на нову котельню і на нову школу кошти були! Що ж відбувається зі школами у Чернівецькій області? Невже місцеві чинвоники так не люблять дітей? Програма ЗІК \”Брат за брата\” вирішила дібратися до правди.

Як Василь Бічер перетворився з регіонала на члена \”Солідарності\”, про сумнівні оборудки фірми \”Надія\” на мільйони євро і у чому тут замішаний народний депутат Григорій Тіміш – в деталях можете побачити у сюжеті \”Брат за брата\”.

Дивіться нижче відеосюжет ЗІК з 16 хв. 45 секунд:

Джерело: ЗІК

peredplata