Щомісяця Чернівецька єпархія відправляє на Схід 2-3 священиків

Щомісяця Чернівецька єпархія відправляє на Луганщину та Донеччину 2-3 священиків, котрі по 40 днів несуть там службу.
Про це йшлося сьогодні в приміщенні Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ КП на зустрічі з святими отцями, що повернулися зі Сходу, міського голови О.Каспрука та місцевих журналістів.

Всі священики, що першими поїхали до зони АТО, першими були також не лише на Майдані під час подій 2013-2014 років, а ще й у 2004 році. За словами отця Романа Грищука, Владика, даючи їм благословення, виголосив слова, що надихали і досі надихають кожного з них: «Ви маєте дбати про власних дітей, аби вони на своїй землі не були рабами…»

Тому зараз священики допомагають нашим військовим захищати свою Батьківщину, вселяють віру в перемогу, зцілюють душі. Разом з тим, вони розпочали (та вже добилися позитивних результатів) і роботу з місцевими мешканцями, зокрема з дітьми. Душпастирською діяльністю святі отці допомагають усвідомити, що зброю українські воїни взяли до рук справедливо, бо вони мусять захищати свою землю від підступного ворога.

Не припиняють святі отці свою роботу й на мирній території – адже ті, хто повертається з війни, мають загострене відчуття справедливості. «Коли немає міцного релігійного стержня – людина може зламатися», – кажуть…

peredplata