Депутат Ольга Кобевко повідомила закулісні подробиці боротьби головлікарів за посади

Депутат Ольга Кобевко повідомила закулісні подробиці боротьби головлікарів за посадиДепутат Чернівецької обласної ради Ольга Кобевко прокоментувала вчорашнє рішення позачергової сесії обласної ради про звільнення із займаних посад головних лікарів п\’яти комунальних закладів системи охорони здоров\’я.

– Нарешті, крига трісла! – Написала депутатка Ольга Кобевко на своїй сторінці у ФБ. – Вчора на сесії звільнили головних лікарів. Саме дивне, що кілька раз (більше ніж передбачено законом) їх все подавав департамент на погодження комісій, але позитивного результату так і не отримали. Це не зупинило – вони придумали нові схеми аби залишитись на місцях: отримували рекомендації з Києва, \”заручали$ь\” підтримкою місцевих політиків, подавались по-новому пакетом на голосування… Але депутати не погодили продовження з ними контрактів.

До слова: не можу зрозуміти, чого вони так тримаються за свої посади, адже основна фраза при огляді їх закладів: \”це не зроблено, бо НЕМА ГРОШЕЙ\”?!
Майже усі звільнені головні лікарі віком більше 60років і стажем керування 20-40 років!!!!!

Мало хто вірив, що їх можна посунути з посад, прості лікарі цих закладів сміялись, що якщо 20років ні хто не зміг, ні \”новий\” департамент, який прийшов з Майданом,ні кримінальні справи кількох з них, ні попередники… то ні хто і не зможе.

Але ми апелювали фактами – свідченеями громади, фото, відео та документами!!!

ЗМІНАМ БУТИ!!!! (кінець цитати)

Нагадаємо, на п’ятій позачерговій сесії Чернівецької обласної ради 28 квітня депутати проголосували за звільнення з посад п\’ятьох головних лікарів області. З формальної точки зору — їх не продовжили трудові контракти.

Отож у зв\’язку із закінченням строку дії трудових контрактів 29 квітня йдуть з посад головні лікарі – паталогоанатомічного бюро Юрій Коваль, обласного дитячого протитуберкульозного санаторію \”Садгора\” Василь Ковалюк, Чернівецького обласного клінічного онкодиспансеру Анатолій Гонца, Чернівецького обласного центру служби крові Василь Мігайчук та обласного центру \”Здоров\’я\” Василь Задорожний.

peredplata