Чернівчани хочуть бачити президентом Надію Савченко

Сьогодні героїчна українка, народний депутат фракції «Батьківщина», член Постійної делегації України в ПАРЄ Надія Савченко відзначає День народження.
З такої нагоди «Батьківщинівці» Буковини організували акцію на підтримку Надії. На Центральній площі міста люди писали листи бранці режиму Путіна, висловлювали слова підтримки, бажали терпіння та повернення в Україну.

Чернівчани хочуть бачити президентом Надію Савченко

«Надія Савченко – це не лише незламний воїн України, це політик нової генерації, – каже Альона Гливко, керівник фракції «Батьківщина» в обласній раді. – Вона демонструє, що ціною навіть власного життя потрібно боротися за Україну до кінця. У цій титанічній боротьбі я бажаю їй здоров’я, стійкості та перемоги».

«Якби я могла, я би віддала їй всі свої сили.Тільки з такими, як вона, буде жити Україна», – переконана чернівчанка Міла. Про це жінка і написала у листі до Савченко. «Вся моя сім’я підтримує Надію, ми кілька разів вже писали їй телеграми, а сьогодні прийшли ще, щоб відправити лист із найкращими побажаннями».

Чернівчани хочуть бачити президентом Надію Савченко

Менш ніж за пів години організатори отримали з десяток листів. Людей збиралося все більше, вони стали ланцюгом з плакатами у руках на підтримку Надії. Дехто навіть висловлював побажання, аби Савченко стала президентом України. «Я бажаю, щоб вона повернулася додому і стала президентом», – розповіла нам чернівчанка Олена.

Сьогодні, 11 травня, Надія Савченко відзначає своє 35-ліття. Це вже друге День народження, яке українка змушена зустрічати в Росії. Альона Гливко каже, що до бранки зараз не пускають навіть її маму. «Марія Савченко разом із адвокатами приїхали до Ростова, але наскільки мені відомо із соцмереж, до льотчиці їх поки не пускають».

До речі, вчора адвокат Надії Савченко на своїй сторінці у Facebook розмістив повідомлення, у коментарях до якого всі охочі можуть писати побажання українці. Їх роздрукують і передадуть Надії. «Ми теж написали, що Чернівці вітатимуть нашу героїню у День її народження, тому я переконана, що Надія Савченко знає про підтримку буковинців і чекає наших листів», – зазначила Альона Гливко.

Усі привітання, написані під час акції або раніше передані організаторам, будуть надіслані льотчиці вже сьогодні.

Анастасія ДВОРСЬКА
Студентка IV курсу кафедри журналістики ЧНУ

peredplata