З Буковини та Прикарпаття відправили перших строковиків-прикордонників

За інформацією прес-служби Чернівецького прикордонного загону цієї весни вперше з 2008 року до лав Державної прикордонної служби відновлюється призов строковиків. Кілька груп майбутніх прикордонників із Чернівецької та Івано-Франківської області відправили вчора до навчальних центрів у м. Ізмаїл та Черкаси.

З Буковини та Прикарпаття відправили перших строковиків-прикордонників

Урочисті заходи з нагоди відправки перших новобранців відбулися у збірних пунктах Чернівецької та Івано-Франківської області. Там майбутніх військовослужбовців вишикували на плацу, де до них із напутніми словами звернулося керівництво регіонів, ветерани, батьки строковиків, панотці тощо. Священики відправили Богослужіння та освятили майбутніх захисників Батьківщини, подарувавши кожному з них іконку-оберіг.

З Буковини та Прикарпаття відправили перших строковиків-прикордонників

Після цього на новобранців-прикордонників чекають кількамісячні навчання, по завершенню яких їх будуть розподіляти по прикордонних загонах того регіону, звідки їх призвали для подальшого проходження строкової служби в лавах Державної прикордонної служби України.

Під час звернення до присутніх військове керівництво наголосило на тому, що строковики не будуть брати участі в антитерористичній операції на сході країни. А після піврічного терміну служби кожен із призваних юнаків за бажанням зможе підписати контракт з Державною прикордонною службою України.

peredplata