Малишевського і Кобевко очорнюють, щоб захистити власні теплі крісла?

Малишевського і Кобевко очорнюють, щоб захистити власні теплі крісла?

Коридорами обласних комунальних (не приватних!) лікарень запустили листа від «медиків Буковини», готовий текст якого пропонують підписувати усім охочим (див. фото).

Малишевського і Кобевко очорнюють, щоб захистити власні теплі крісла?

Малишевського і Кобевко очорнюють, щоб захистити власні теплі крісла?

Формально листа адресовано голові Чернівецької обласної ради Іванові Мунтяну. Фактично ж це звернення до всього депутатського корпусу обласної ради. Коротко його суть сформульовано в передостанньому абзаці: будь-хто з вас, шановні депутати, тільки не Малишевський і Кобевко. Сформульовано, звісно, іншими словами, але зміст такий.

Решта листа – перелік уявних образ, які згадані депутати нібито завдали медичній спільноті. Хоча посвячені у питання добре знають, що справедливі претензії комісії стосувалися переважно роботи посадовців департаменту охорони здоров’я ОДА, організації роботи комунальних медичних закладів, подолання потворних явищ в системі охорони здоров’я тощо. Зрештою поширювалися вони лише на головних лікарів, та й то далеко не на всіх. І зовсім не на звичайних працівників галузі.

Депутат Ольга Кобевко переконана, що департамент охорони здоров\’я Чернівецької ОДА і його директор не бажають працювати для людей

Про все це в листі ані слова.

Так само, як немає там жодних згадок про те, що конкретно вимагала комісія від чиновників департаменту охорони здоров’я. І аж ніяк не від медичної спільноти краю, частиною якої є такі самі лікарі Малишевський і Кобевко.

На упередженість авторів документа вказує те, що в ньому не знайшлося жодного об’єктивного слова про роботу комісії. А одні тільки звинувачення на адресу її керівництва і натяки розповісти ще більше.

Медичних працівників прямо дезинформують, нібито метою Малишевського є посада головного лікаря. Хоча і він сам, і члени комісії не раз публічно пояснювали: справжньою метою в.о. головного лікаря буде підготовка і проведення відкритого, прозорого і об\’єктивного конкурсу на цю посаду. І зовсім не факт, що сам Малишевський братиме у ньому участь. Автори листа, певно, вирішили для чого іншим лікарям про це знати. Необізнаними так легко маніпулювати на свою користь.

Те, що комісія працювала і працює у строгій відповідності до наданих їй законом повноважень, у листі також ні слова. Інша річ, що за десятиліття чиновницької сваволі дехто, схоже, відвик працювати у рамках законодавчого поля. І повертатися до нього не планує. Тому будь-які законні вимоги комісії сприймає як зазіхання «прокурора Вишинського».

Так ніби це не члени комісії домоглися, щоб зубопротезування учасникам АТО робили з металокераміки, а не заліза.

Чи це не вони розбиралися з родинними зв’язками в колективі дитячого протитуберкульозного санаторію «Садгора»? І задовольнили справедливі вимоги колективу.

Хіба не члени комісії підтримали створення єдиного в Україні реабілітаційного центру для АТОвців та їхніх дітей на базі \”Брусниці\”?

Чи це не принциповість голови комісії, який запропонував переглянути систему фінансування буковинських медичних закладів – фактично алгоритм для вирішення проблем медичної галузі, допомогла зберегти ліжкомісця в онкодиспансері?

А постійна увага комісії до прискорення будівництва перинатального центру у Чернівцях, опрацювання питання про виділення коштів для його будівництва, можливості використання придбаного медичного обладнання та апаратури. Усе це не варте бодай вдячної згадки?

Чимало власного часу члени комісії присвятили вирішенню проблем учасників АТО та членів їх сімей. Зокрема, можливості надання їм пільгових кредитів для будівництва житла; сприяння у виділенні коштів з фонду розвитку обласного бюджету для придбання обладнання з метою надання консультативно-діагностичної допомоги юнакам допризовного і призовного віку, резервістам, військовослужбовцям, учасникам АТО і членам їх сімей та іншим категоріям громадян.

Надія на справедливе вирішення земельних питань учасників АТО також бере початок від роботи комісії.

Перелік добрих справ можна продовжувати безкінечно.

Але, можливо, це й на краще, що автори звернення не побачили, точніше не захотіли їх бачити. Бо саме дякуючи цьому очевидно, чиї вуха стирчать з документа.

Принцип: «Cui prodest? – кому вигідно», добре відомий з стародавніх часів, ще ніхто не скасовував.

А кому вигідно, щоб Малишевський і Кобевко не продовжували свою діяльність? Відповідь очевидна.

Як неодноразово публічно заявляли члени медичної комісії, департамент охорони здоров’я проявляє активність тільки тоді, коли йдеться про кадрові питання. А хіба лист, який пропонують підписувати медичним працівникам, стосується проблем галузі? Ні! Мова знову про кадри. Неугодні керівникам галузі.

Дуже схоже, що автографи медичних працівників потрібні ініціаторам збору підписів тільки для того, щоб прикрити ними власні теплі крісла.

Джерело

peredplata