У Чернівцях регіональна контра піднімає голову

Керівники від медицини ведуть брудну кампанію очорнення депутатів, котрі виступили проти корупції і хабарництва у медичній галузі
У ЗМІ потрапив лист-донос від керівництва департаменту охорони здоров`я (особисто від пані Андрієць) до головних лікарів області.

У Чернівцях регіональна контра піднімає голову

У цьому листі найгіршими і найнебезпечнішими методами Берія-Єжова і Сталіна зведено наклеп на депутатську комісію Чернівецької обласної ради. Головних лікарів зараз змушують збирати підписи медиків проти цієї кампанії і, зокрема, проти голови, воїна-хірурга, учасника бойових дій Ігоря Малишевського та його заступника, лікаря-волонтера Ольги Кобевко. Ці двоє молодих лікарів, котрі пройшли небезпечними бойовими дорогами війни на Донбасі, лікували поранених, виривали з кістлявих рук смерті юні душі українських воїнів-патріотів, допомагали українській армії – в один момент для керівництва медичної галузі стали ворогами народу.

Бо вони зазіхнули на святе для медичних царків: забрали у них можливість брати хабарі, побори, обдирати хворих і підлеглих. Вони, двоє молодих лікарів, посміли засумніватися у «кришталевій чесності» керівництва департаменту охорони здоров’я і головних лікарів. Зараз на Буковині середній вік головного лікаря біля 70 років. Заступник голови комісії Ольга Кобевко неодноразово наголошувала, що у такому віці головний лікар, який виконує в основному функції менеджера і господарника, стає менш активним у діяльності, ніж будь-який 30-40 річний. Це зрозуміло всім. Окрім Андрієць, Ушакова, Гонци, Бойка і т.д. Нещодавно навіть був напівкомічний випадок, коли 82-річний головний лікар ледь не вимагав від комісії, аби його надалі залишили керувати закладом, котрий він за часи більше 40-річного керування загнав у велику руїну.

– Ми поважаємо і шануємо досвід старших колег, – каже Ольга Кобевко. – Тим паче у медицині. Вони з роками досягають найвищих професійних навичок. Тому кожен головний лікар повинен залишитися у лікарні. Але як спеціаліст, практикуючий професіонал. Якщо він звик до того кабінету, з якого керував десятки років, нехай залишається й кабінет для нього, крісло, з яким зрісся. Але у 70-80 років керувати великими лікарськими колективами, вирішувати господарські справи, менеджерські проблеми… Вибачте, нам треба таки шанувати старість і звільнити їх від цієї важкої праці. Але коли досвідчений лікар стане знову практиком, він зможе знову передавати свої знання, вміння, досвід молодим людям. Я пропоную їх зробити наставниками молоді і за це навіть доплачувати.

Логічно, правдиво, розумно. Але ж їхні посади, ніби медом змащені. Так прилипли до керівних крісел, що не відлипають ніяк.

Аби не спокушати тих, хто ніяк не може погодитися зі змінами в Україні, в області почали кампанію очорнення молодих депутатів. Їх звинувачують у тому, що працюють тільки заради одержання посад. У зв’язку з цим Ольга Кобевко виступила з офіційною заявою, що не претендує на місце Андрієць чи Ушакова (головний лікар обласної лікарні – 69 років). Коли цей компромат уже не діє, тоді народився лист-донос.

Його зараз носять по лікарях і змушують підписувати. Все, як у часи Сталіна. Коли збирали збори, засуджували нібито винних і голосували, аби розстріляти тих, хто посмів сказати правду. Єжов і Берія у 1937 році добре справлялися з цими завданнями. Пані Андрієць виховувалася у родині секретаря райкому компартії України на Хмельниччині, колишнього депутата, який входив в антиукраїнську групу 239. Тому їй відомі методи сталінських репресій. Вона їх з молоком матері всмоктала. І зараз вирішила впровадити у життя. Для цього собі у попутники вибрала ображених головних лікарів з числа регіоналів та депутатів від партії регіонів та ще кількох антимайданівців. На боротьбу з двома молодими лікарями кинуті великі сили та гроші.

А результату це не принесе. Бо саме через те, що задіяні такі сили проти двох і стало зрозуміло всій прогресивній громадськості області та України, що двоє молодих лікарів-воїнів і волонтерів на вірній дорозі. Вони не поступляться ні принципами, ні правдою. Бо за неї уже не один українець поклав життя на Донбасі. І вірно сказала Ольга Кобевко: «Я завжди буду боротися з тушками, брудними політиками і нечесними керівниками. Я чинитиму супротив там, де лобіюються інтереси регіоналів, комуністів і сталіністів. На ваших руках кров моїх друзів. І вам її не змити!»

У Чернівцях регіональна контра піднімає голову

У Чернівцях регіональна контра піднімає голову

Коли є такі люди у Чернівецькій області, як члени депутатської комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту воїнів АТО і їхніх сімей – Ольга Кобевко, Ігор Малишевський, Валентин Пріска, то вчорашні регіонали, комуністи і сталіністи неспроможні будуть повернути історію у жахливі репресії 30-х років.

Правда переможе! Бо вона – правда!

Василь Мудрий

peredplata