КП “Чернівціводоканал” хоче підняти тарифи на воду

КП “Чернівціводоканал” хоче підняти тарифи на водуКП “Чернівціводоканал” повідомив про наміри підвищити тарифи на водопостачання та водовідведення. Відповідна інформація, з’явилась на сайті міської ради.
Згідно з розрахунками підприємства, економічно обґрунтований тариф на воду (водопостачання і водовідведення разом) для населення має становити 14,35 грн. за кубометр. Нагадаємо, нинішній тариф становить 10,14 грн.

Як пояснили у водоканалі, з часу встановлення чинних тарифів відбулося зростання цін на енергоносії (електроенергію, газ природний, паливно-мастильні матеріали) та інші матеріально-технічні ресурси, що призвело до збільшення фактичної собівартості послу. Середня вартість використаної електроенергії порівняно з 2014 роком зросла на 0,35358 грн. (з ПДВ), або на 31,7%: за 2014 р. – 1,11492 грн. (з ПДВ), за 2015 р. – 1,46850 грн. (з ПДВ).

Наразі проект розрахунків оприлюднено для ознайомлення, рішення про зміну тарифів має ухвалити Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

джерело: molbuk.ua

peredplata