Президент підписав закон щодо квот української музики в ефірі. Депутати з Буковини вимагали цього ще 10 років тому

Президент підписав закон щодо квот української музики в ефірі. Депутати з Буковини вимагали цього ще 10 років томуМайже 10 років тому депутат Чернівецької обласної ради Петро Кобевко ініціював створення комісії по вивченню засилля чужомовних пісень в ефірах вітчизняного радіо.

Ця ініціатива тоді вважалася якоюсь дивною і неважливою. Але комісія запрацювала. Через якийсь час були оприлюднені результати. З\”ясувалося, що українських пісень на українському радіо звучло від 3 до 5 відсотків. Інші іншомовні у переважаючій більшості російські. Серед всіх тоді виділилася радіостанція \”Блиск-ФМ. Там було… 8 відсотків українських пісень.

Депутати таки прийняли звернення сесії до верховної ради України. Сам Стець розбирався. Але якось мляво та байдуже. А у Чернівцях почалася травля депутата Петра Кобевка, що \”посмів\” порушити російськомовну експансію українського ефіру. Особливо старався тоді представник нацради з питань радіо і телебачення товариш Шегда та тодішня його колега, керівник прес-клубу реформ товаришка Смолдирєва. Вони збирали прес-конференції на яких піддавали осуду депутата і його справи…

Пройшов час. І президент України довершив почате Петром Кобевко.

Шегда, Смолдирєва і Стець дуже тому раді…

peredplata