Яким паркам бути у Чернівцях

Громадське обговорення на тему: «Європейському місту Чернівці – європейські парки»

Місце проведення: Чернівецька міська рада,
м. Чернівці, Центральна площа, 1, каб. 105
Дата та час проведення: 14 липня 2016 р., 1700 – 1900.

Мета заходу: ознайомитися з досвідом облаштування європейських парків, рекомендаціями ландшафтних архітекторів і дизайнерів щодо застосування цього досвіду в Україні та розпочати громадське обговорення: – якими бачать свої парки Чернівчани.

Доповідачі:
– архітектор Олена Бальжик (м. Київ);
– ландшафтний дизайнер Тетяна Бондар (м. Київ);
– член гільдії ландшафтних архітекторів України, дизайнер Ольга Добровольська (м. Київ);
– фізіолог, біохімік рослин та ландшафтний дизайнер Олена Арова (м. Харків);
– інженер-еколог, ландшафтний дизайнер Людмила Самойленко (м. Київ);
– ландшафтний дизайнер Інна Добровольська (м. Київ).

Теми презентації :
1. Людмила Самойленко – «Парк «Плантен ун Блом», (Рослини і Квіти), м. Гамбурга, Німеччина – центральний міський парк з 180- річною історією. Вплив часу на міський парк. Об\’єднання тематичних ландшафтних просторів в один єдиний цілісний простір для відпочинку міського жителя»
2. Олена Арова – «Парк «Останкіно», м. Москва. Реконструкція парку, колишнього маєтку Шереметьєвих. Збереження історії за допомогою сучасних прийомів»
3. Інна Добровольська «Австрійський парк «Штадтпарк» – парк, що перегукується з історією. Історичний парк, де проходили концерти Штрауса і Моцарта в Курсалоні».
4. Людмила Самойленко «Максиміліан парк, м. Хамм, Німеччина. Парк розваг і відпочинку. Функціональне використання парку для активного і пасивного відпочинку».
5. Тетяна Бондар «Парк «Голка», Прибалтика. Досвід з реконструкції парку. Як результати соціальної роботи (анкетування) перетворили забутий парк в улюблене місце жителів міста».
6. Обговорення презентацій та дискусія про те, яким хочуть бачити свої парки чернівчани.
Модератори обговорення – Наталія Хілько ( головний архітектор), Олена Кміта (голова Наглядової ради парку «Жовтневий») та Юрій Венгринюк ( директор Центрального парку культури і відпочинку ім. Т.Шевченка).

До участі в обговоренні напрямків розвитку чернівецьких парків запрошуються ландшафтні дизайнери, архітектори, громадські активісти, журналісти, чернівчани, яким цікаво долучитися до облаштування міських парків.

peredplata