Фищук взявся за медицину Буковини

Фищук взявся за  медицину БуковиниМолоді лікарі-депутати Ігор Малишевський та Ольга Кобевко таки розворушили зміїне кубло корупції та хабарів у керівництві медичної галузі Буковини
Вони викрили корупційні схеми серед керівних кадрів у лікарнях. Кубло заворушилося. Воно не здається. На молодих депутатів ллються тонни помиїв, наклепів. У лікарнях збирають підписи проти тих, хто посмів порушити спокій старим хабарникам і корупціонерам. Все, як у старі добрі часи: наклепи, збори, підписи… розстріл.

Але часи нові. Порядки також будуть нові. Хоч важко дається медична реформа, але вона мусить бути.

Президент Порошенко проблеми охорони здоров’я визначив як проблему національної безпеки України. У цих умовах губернатор Буковини Олександр Фищук не зможе мовчки відсидітися. Він таки змушений реагувати на виклик молодих депутатів-лікарів та на сталінсько-януковські методи старої корупційної гвардії головних лікарів.

Для цього губернатор відвідав два лікувальних заклади: кардіодиспансер і онколікарню. У першому керують молоді й перспективні медики. Які роблять все, аби людям було легше і лікування ефективніше. А у другому – 22 роки головний лікар до керувався до того, що там розвалені лабораторії, нема патологоанатомічного відділення, забудови заморожені, ремонт не проводиться.

Разючі приклади наочно демонструють, як нове прогресивне важко пробиває старе регресивне.

Перший візит до кардіодиспансеру і розмова з головним лікарем, кандидатом медичних наук Іриною Маковійчук.

А потім була онколікарня. Її уже останні місяці добряче штормить від корупції та інтриг. У той же час забудова відділення не ведеться. Завідуючі шукають винних серед депутатів, а не дивляться на себе.

peredplata