Дуб та черешня замість дров з Буковини на експорт

Дуб та черешня замість дров з Буковини на експортСпівробітниками пункту пропуску «Вадул-Сірет – Вікшани» митного поста «Вадул-Сірет» Чернівецької митниці ДФС виявлено чергове порушення під час експорту лісоматеріалів через митний кордон України.
При здійсненні огляду переміщуваного товару, оформленого у митному відношенні Вінницькою митницею ДФС, «Деревина паливна твердолистяних порід (дуб, граб), скривлена та сучкувата, частково без кори, необроблена, у вигляді колод, для використання як паливний матеріал, довжиною 3 м у загальній кількості 48,478 куб.м» із його повним вивантаженням встановлено невідповідність наявних породи, сортименту, об\’єму деревини та коду товару згідно УКТЗЕД поданим до митного оформлення товаросупровідним документам.
У залізничних вагонах на експорт до сусідньої Румунії переміщувалися лісоматеріали необроблені у вигляді колод породи черешня (код згідно УКТЗЕД 44011) та технологічна сировина дуб (код згідно УКТЗЕД 44039), відомості про які не були зазначені у митній декларації та товаросупровідних документах.
Відповідно до Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб\’єктів підприємницької діяльності, пов\’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів» деревина черешні віднесена до цінних та рідкісних порід дерев, вивезення якої за межі митної території України забороняється.
Також згідно вищезазначеного закону тимчасово, строком на 10 років, забороняється вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту лісоматеріалів необроблених (код 4403 УКТЗЕД) деревних порід, крім сосни.
Лісоматеріали необроблені вилучено за протоколом про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України (дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

peredplata