Пільговики у Чернівцях їздитимуть маршрутками безкоштовно

Пільговики у Чернівцях їздитимуть маршрутками безкоштовноНа 17 автобусних маршрутах у Чернівцях пільговики зможуть користуватися своїм правом на безкоштовний проїзд без обмежень
Перелік міських автобусних маршрутів загального користування для перевезення пасажирів затвердив виконавчий комітет міської ради.

У переліку 43 автобусні маршрути. На 17-ти з них пільгові категорії громадян зможуть користуватися безкоштовним проїздом без обмежень. Понесені перевізниками втрати за перевезення на цих маршрутах пільгових категорій громадян пропонується відшкодовувати за рахунок коштів міського бюджету.
Підтверджуючим документом для безкоштовного проїзду на 17 автобусних маршрутах є посвідчення пільговика або пенсійне посвідчення. Перелік категорій громадян, які мають право на безкоштовний проїзд автотранспортом загального користування на міських маршрутах, визначено діючим законодавством і підтверджено виконавчим комітетом .

Затверджено також Тимчасовий порядок проведення компенсації перевізникам за проїзд цих категорій громадян, Типовий договір між Департаментом праці та соціального захисту міської ради і перевізником про виплату такої компенсації, зразок звіту про компенсаційні виплати перевізнику за рахунок коштів міського бюджету.

Коефіцієнт співвідношення кількості окремих категорій громадян, які мають право на пільги до громадян, що оплачують проїзд, затверджено у значенні – 1,7.
За основу при складанні розрахунків на виплату компенсації приймається виручка від перевезених платних пасажирів, затверджений тариф, кількість перевезених платних пасажирів та коефіцієнт співвідношення кількості пасажирів-пільговиків та пасажирів, що оплачують проїзд. Керівники транспортних підприємств – перевізників несуть персональну відповідальність за достовірність звітних даних та наданих розрахунків.

Компенсаційні виплати автоперевізникам не здійснюються, якщо впродовж звітного місяця міською радою та її виконавчими органами було отримано 3 і більше обґрунтованих скарг щодо відмови у перевезенні громадян, які мають право на пільги згідно законодавства.

Порядок пільгового перевезення громадян вступить у силу з 5 вересня, якщо 2 вересня сесія міської ради передбачить майже 3,5 млн. грн. на компенсацію витрат перевізникам.

Перелік автобусих маршрутів,
на яких відшкодовуються втрати понесені перевізниками на перевезення пільгових категорій громадян

1. маршрут№1 «вул. М.Тореза – з-д “Кварц”»
2. маршрут №3 «вул. Садова – вул. Вижницька»
3. маршрут №4 «вул. Садова – Цецино»
4. маршрут № 6 «вул. Садова – вул. Заставнянська»
5. маршрут № 10-А «у-г “Рязань” – район Садки»
6. маршрут №19 «вул. Садова – вул. Литовська»
7. маршрут №21 «вул. Садова – Стара Жучка»
8. маршрут №23 «вул. М.Тореза – вул. П.Кільцева»
9. маршрут №26 «з-д “Гравітон” – вул. Комарова»
10. маршрут №26А «з-д “Гравітон” – вул. Комарова»
11. маршрут №36 «Садова – Чорнівський млин»
12. маршрут №15 «вул. Садова – вул. Дунайська»
13. маршрут №16 вул.Садова – вул.Д.Квітковського»
14. маршрут №24 «Ленківці – вул.Сторожинецька»
15. маршрут №8 «вул.Садова – Клокучка»
16. маршрут №27 « вул.Садова – вул.Я.Степового»
17. маршрут №7 «вул.Кочубея –Нові Ленківці»

Перелік окремих категорій громадян,
які мають право на безкоштовний проїзд автотранспортом загального користування на міських автобусних маршрутах

1. Інваліди війни;
2. Учасники бойових дій та особи прирівняні до них;
3. Учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, потерпілі внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до 1-2 категорій, а також діти-інваліди, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи;
4. Реабілітовані особи, які стали інвалідами внаслідок репресій;
5. Інваліди I та II групи;
6. Пенсіонери за віком;
7. Діти-інваліди;
8. Діти з багатодітних сімей;
9. Діти-сироти;
10. Діти, позбавлені батьківського піклування;
11. Особи, які супроводжують інвалідів 1 групи або дітей-інвалідів (не більше однієї особи);
12. Ветерани військової служби, органів внутрішніх справ, державної пожежної охорони, державної кримінально-виконавчої служби України, ветеранів служби цивільного захисту, держспецзв’язку України;
13. Члени сімей загиблих військовослужбовців, які загинули чи померли або пропали безвісті під час проходження служби.

peredplata