В зоні відповідальності ОК «Захід» проводиться оповіщення військових-резервістів

В зоні відповідальності ОК «Захід» проводиться оповіщення військових-резервістівУ вересні 2016 року в зоні відповідальності оперативного командування «Захід» проводитимуться збори з військовослужбовцями-резервістами, що мають бойовий досвід, отриманий під час проведення АТО на території Луганської та Донецької областей.

Згідно Указу Президента України від 18 травня 2015 року №274/2015 «Про внесення змін до Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних Сил України» «В особливий період на службу у військовому оперативному резерві першої черги в обов’язковому порядку зараховуються військовослужбовці, звільнені зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві, – на посади відповідно до їх військових звань».

Зауважимо, що основним завданням військового резерву є підвищення та підтримання військової навченості громадян з метою виконання завдань по захисту держави на професійному рівні. Важливо не допустити втрати для Збройних Сил підготовлених військовослужбовців, які звільняються з військової служби і брали безпосередню участь у бойових діях, зберегти накопичений бойовий потенціал підрозділів, після їх звільнення.

Резервістам відшкодовують компенсацію за проїзд до місця проходження зборів та у зворотньому напрямку і здійснюють виплату добових (відповідно до військових звань). Також щорічно виплачується грошова винагорода у відповідності із військовим званням за результатами виконання програми підготовки.
Наголошуємо, що згідно рішення Президента України, потреби у проведенні сьомої хвилі часткової мобілізації немає. Адже наше військо переходить на контрактну службу, і більшу частину Збройних Сил України на даний час складають військовослужбовці військової служби за контрактом.

Більше новин на нашій сторінці в мережі ФейсБук:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100010322643480,

https://www.facebook.com. Пресс-служба-Оперативного-Командування-Захід -1004202012935343/notifications/

peredplata