Микола Салагор: Чернівецька митниця – серед лідерів із здійснених оформлень за принципом «Єдиного вікна»

Микола Салагор: Чернівецька митниця – серед лідерів із здійснених оформлень за принципом «Єдиного вікна»Два місяці минуло з тих пір, як з метою пришвидшення оформлення експортно-імпортних операцій інформаційні системи усіх контролюючих органів було об\’єднано в електронну систему «Єдине вікно», що дало можливість за допомогою повністю автоматизованої ІТ-системи ДФС здійснювати відповідні види контролю, обмінюючись інформацією в автоматичному режимі.

Одним із позитивних результатів нововведень, що втілили у собі сучасні світові практики, стало спрощення для суб’єктів господарювання процедури проходження контролю, передбаченого статтею 319 Митного кодексу України.

З 1 серпня поточного року, тобто з моменту впровадження системи «Єдиного вікна», в місцях митного оформлення Чернівецької митниці ДФС за даним принципом станом на 6 жовтня загалом оформлено 242 імпортно-експортних операції, з яких 230 – імпортних та 12 – експортних. У вересні цей показник становив 147 операцій, з них 137 імпортних та 10 – експортних.

Керівник фіскальної служби Буковини Микола Салагор зауважує: «Сьогодні наша митниця – у четвірці лідерів з відсотку оформлених заявок до загальної кількості митних декларацій та сімці – по кількості оформлень за принципом «Єдиного вікна». Зазначене є наслідком належної взаємодії з контрольними службами та проведеної із суб’єктами господарювання й декларантами роз’яснювальної роботи».

peredplata