АЗОВСЬКИЙ РУХ ПОПОВНИВСЯ ПОЛІТИЧНОЮ ПАРТІЄЮ «НАЦІОНАЛЬНИЙ КОРПУС»

АЗОВСЬКИЙ РУХ ПОПОВНИВСЯ ПОЛІТИЧНОЮ ПАРТІЄЮ «НАЦІОНАЛЬНИЙ КОРПУС»

14 жовтня в київському Будинку архітектора відбувся установчий з\’їзд партії «Національний Корпус». Лідером партії делегати одноголосно обрали провідника Азовського руху – Андрія Білецького. 292 делегатів з\’їзду зібралися з усіх областей України. Представники Азовського руху Буковина також стали делегатами на з’їзді партії.

Зі сцени делегатів і учасників з\’їзду привітав письменник Василь Шкляр, музикант Арсеній Білодуб. Свої привітання з\’їзду направили Левко Лук\’яненко і Мирослав Симчич – в\’язні радянських таборів і ветерани боротьби за незалежність. Привітальні слова від імені полку АЗОВ виголосив виконуючий обов\’язки командира полку – Мосе.

Перед презентацією програми партії відбувся показ ролика, де розказувалася історія Азовського руху. Після делегати затвердили програму і статут партії. У своїй привітальній промові Лідер «Національного Корпусу» Андрій Білецький зазначив, що «Ми маємо стати не партією слова, а партією діла. Досить слів. Україні потрібні справи».

Програма партії виходить з принципів україноцентризму. Документ передбачає наведення порядку у структурі влади, створення умов для залучення в країну технологій Четвертої індустріальної революції, розширення низового управління, розвиток української атомної енергетики, жорсткіше покарання за зловживання владою і корупцію – аж до смертної кари. У зовнішній політиці пропонують зосередитися на розвитку всебічного співробітництва з країнами-учасниками Балто-Чорноморської вісі. У відношенні до Росії пропонується розірвати Договір про дружбу та дипломатичні відносини. Відновлення відносин пропонується провести тільки після деокупації Криму та Донбасу і виплати Росією репарації.

peredplata