П\’ять буковинських газет роздержавлять: у Кіцмані, Путилі, Вижниці, Заставні і газету \”Чернівці\”

П'ять буковинських газет роздержавлять: у Кіцмані, Путилі, Вижниці, Заставні і газету "Чернівці" Кабінет міністрів України сьогодні, 23 листопада, затвердив список із 244-х друкованих видань, які висловили бажання взяти участь в першому етапі реформування засобів масової інформації.

Як повідомив прес-секретар прем\’єр-міністра Дмитро Столярчук у мережі фейсбук, це понад половина комунальних ЗМІ в Україні, пише molbuk.ua.

\”Мета реформи – позбавити ці ЗМІ державного впливу й зробити їх цікавими та інформативними. Пріоритетно будуть враховані думки колективів цих ЗМІ щодо шляхів трансформації видань. Таким чином, ми створюємо фундамент для появи в Україні мережі якісної місцевої преси, яка буде користуватися попитом у читачів. А сама країна робіть ще один крок на шляху до Європи, втілюючи на практиці європейські цінності\”, – зазначає він.

У списку ЗМІ, які очікують роздержавлення, оприлюдненому на сайті Державного комітету телебачення і радіомовлення, є п\’ять буковинських видань: районні газети \”Вільне життя\” (Кіцмань), \”Карпати\” (Путила), \”Вижницькі обрії\” (Вижниця), обласне видання Заставни \”Голос краю\”, а також міська газета \”Чернівці\” й комунальне підприємство \”Інформаційно-видавничий центр
\”Чернівці\”.

peredplata