Довгоочікувана подія. В Сторожинецькому лісгоспі з\’явився зубр Мурза

У 2009 році ДП «Сторожинецький лісгосп» власним коштом збудував величезний вольєр площею 80,3 га на території Банилівського лісництва. Призначенням вольєру було збереження і розмноження популяції зубра , яка останніми роками сильно скоротилась.

Протягом довгого періоду велись перемовини із Хмільницьким лісгоспом Вінницького ОУЛМГ про придбання у них молодих особин зубра, здатних до відтворення. Нажаль цей проект поки не вдалося реалізувати, він досі на стадії погодження у науковій раді академії наук. Розуміючи нагальність вирішення цього завдання, мисливське господарство «Зубровиця» нашого лісгоспу знайшло альтернативний варіант і звернулося до комунальної установи «Миколаївський зоопарк».

Довгоочікувана подія. В Сторожинецькому лісгоспі з'явився зубр Мурза

Керівництво зоопарку радо відгукнулося на ініціативу буковинських лісівників, особливо з огляду на мету і на умови, які були створені у вольєрі для червонокнижних тварин. Першим жителем нашого вольєру став Мурза, молодий, здоровий самець (вік 1рік 5 місяців).

Неабияких зусиль потрібно було докласти щоб ця подія нарешті відбулась. Для перевезення тварини на відстань понад 800 км збудували спеціальну клітку за розмірами і конструкцією погодженою з спеціалістами зоопарку.

Мурза нормально переніс подорож і в ніч на 3 грудня прибув до своєї нової оселі. Тут його зустрічали колективи двох лісництв і весь склад мисливського господарства «Зубровиця». Тож у лісівників Сторожинечиини свято – вольєр почав функціонувати за призначенням. Попереду ще багато роботи. Необхідно знайти для Мурзи пару, щоб вже з часом у вольєрі святкувати родини.

Джерело: ДП «Сторожинецький лісгосп»

peredplata