Не все забрав Коломойський; на Буковині бюджет матиме 4 млрд.

Не все забрав Коломойський; на Буковині бюджет матиме 4 млрд.Обласний бюджет 2017 складає майже 4 мільярди гривень, це на мільярд більше, аніж у 2016. Проект обласного бюджету журналістам презентували в будинку з левами.

Фінансовий документ пройшов затвердження в обласній адміністрації, тепер за нього мають проголосувати депутати обласної ради. Найбільше – на 31 мільйон гривень зростуть видатки у 2017 році в порівнянні з минулим роком – на культуру. Зокрема, в проекті бюджету запланували придбати два автобуси для муздрамтеатру та обласної філармонії задля гастролей артистів. Читати ще: Червоні стяги під обласною адміністрацією. Соціалісти протестують Більш як на 50 відсотків збільшиться у 2017 році фінансування соціального захисту.

Уперше цього року в обласному бюджеті передбачили кошти для придбання медичного обладнання. Усього 17, 5 мільйонів гривень. За ці кошти зокрема, придбають два апарати штучної вентиляції легень, медичне обладнання для відремонтованого відділення онкологічного диспансеру, за 4,7 мільйони гривень хочуть придбати обладнання для кардіоцентру.

У проекті бюджету-2017 передбачені кошти і для підтримки учасників АТО, повідомила Анжела Дякова, директор департаменту фінансів Чернівецької ОДА. Передбачене фінансування на підтримку громадських організацій учасників АТО, зубопротезування та медичну реабілітацію і грошові виплати добровольцям. З невирішених питань, на які в 2016 році не виділили кошти – фінансування пільгового проїзду та зв’язку, погашення заборгованості різниці у тарифах.
Джерело: http://acc.cv.ua/chernivtsi/17663-kulturi-najsuttevishe-zbilshili-finansuvannya-ne-zabuli-i-pro-atovtsiv-proekt-oblasnogo-byudzhetu-2017. Сайт http://acc.cv.ua/

peredplata