Вибори у Буковинських Карпатах (Конятин і Селятин)

Вибори у Буковинських Карпатах (Конятин і Селятин)30 квітня відбудуться вибори депутатів та голів об`єднаних територіальних громад Путильщини. Зокрема, до Конятинської та Селятинської ОТГ.
До Конятина будуть входити, окрім Конятинської, ще й Довгопільська та Яблуницька сільські ради. А до Селятина – ще й Шепітська із селами Нижній і Верхній Яловець та ін.

Вже починають висувати кандидатів на усіх округах. А до кожної громади буде обиратися по 22 кандидати.

Першим почало ВО «Батьківщина». Кандидатом на голову до Конятинської ОТГ це об`єднання висунуло голову Довгопільської сільської ради Петра Лахмана. А на голову Селятинської ОТГ -жителя Верхнього Ялівця і голову Шепітської сільської ради Валерія Полянчука.

Якщо у Конятині Лахману буде не так уже й багато конкурентів, то у Селятині Полянчук матиме принаймні одного – теперішнього голову Селятинської сільської ради Андрія Бойчака, котрий послуговується великою повагою в селі, має велику й поважну в горах родину. Тож «батьківщинівцям» буде серйозна конкуренція. Тим паче, що народний депутат України від БПП «Солідарність» Іван Рибак активно «працює» у Карпатах. А те, що він вміє працювати на виборах, засвідчили недавні результати у Вижницькому та Сторожинецькому районах. Там БПП «Солідарність» взяла два перших і одне друге місце.

Окрім цих партій, активно діє там і «Самопоміч». Нарешті партійці зрозуміли, що довірою людей не варто нехтувати. Вони прагнуть подати своїх кандидатів як на посади голів, так і на кожен округ.

Таким чином мажоритарні вибори у сільських громадах перетворюються у боротьбу міжпартійну. Інтерес партій до багатства Карпат не стихає, а навпаки, посилюється.

Якщо партії повторять свої результати 2015 року, то одноосібним лідером виборів стане БПП «Солідарність», яка тоді у велетенському окрузі набрала 46,5% голосів. У Конятинському -36,6%.

ВО «Батьківщина» за результатом йшло на другому місці – відповідно 11,86 та 16,58 відсотка.

Далі – АПУ: 10,77 та 9,77%.

У селах довкола Селятина 5-відсоткового бар`єра тоді не подолав ніхто. «Відродження» – 4,72%; УКРОП – 4,64%; РПУ Олега Ляшка – 4,34%; ВО «Свобода» – 4,47%; «Сила людей» – 3,05%; «Самопоміч» – 1,93%.

У селах довкола Конятина ще три партії подолали 5-відсотковий бар`єр. Це «Відродження» – 7,1%, УКРОП – 6,31%; РПУ Олега Ляшка – 5,36%. ВО «Свобода», Опоблок і «Наш край» набрали трохи більше 3-х відсотків голосів виборців. «Самопоміч» – 2,68 відсотка.

Який результат буде тепер, покажуть вибори 30 квітня.

peredplata